2024. május 8. - Mihály

Pintér: elégedett vagyok Tóth Tamással

Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József országos rendőrfőkapitány is elégedett a budapesti rendőrfőkapitány szakmai munkájával - reagált a belügyi tárca a Népszava pénteki írására, amely szerint menesztik Tóth Tamást.
2011. január 14. péntek 13:24 - HírExtra
 A napilap azt írta, a rendőrségen korábban kész tényként kezelték, hogy január elsejével leváltják a budapesti rendőrfőkapitányt, de állítólag haladékot kapott. Akár már februárban leválthatják, más vélemények szerint csak a magyar EU-elnökséget követően menesztik Tóth Tamást, addig azonban csak szoros felügyelet alatt dolgozhat - olvasható a Népszavában.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a tárca és az országos rendőr-főkapitányság nem osztja a Népszava álláspontját, amely szerint a BRFK-n kritikus helyzet alakult ki, az az állítás pedig értelmezhetetlen, hogy a főkapitány csak szoros felügyelet alatt dolgozhat.

A napilap állítására, hogy a budapesti főkapitány kinevezését a belügyminiszter nem támogatta, a tárca úgy reagált: Tóth Tamást az országos rendőrfőkapitány javaslatára Pintér Sándor nevezte ki.

Emlékeztettek arra is, hogy a budapesti rendőrfőkapitányt - Pintér Sándor előterjesztésére, az országos rendőrfőkapitány javaslatára - dandártábornokká nevezte ki a köztársasági elnök 2010. november elsejei hatállyal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását