2024. május 19. - Ivó, Milán

Bajnai: Támogassanak akkor is, ha fáj

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt válságkezelő programjának "fájdalmas intézkedéseihez" kérte csütörtökön délután a szocialista képviselőcsoport támogatását. Erről a gazdasági miniszter nyilatkozott újságíróknak, amikor megérkezett a Képviselői Irodaház elé.
2009. április 2. csütörtök 19:30 - HírExtra
"Magyarországnak most az az érdeke, hogy minél előbb elhárítsa a válságot, kilábaljon a jelenlegi helyzetből. Ehhez fájdalmas intézkedésekre lesz szükség. Amit ma bejelentettem, az egy nagyobb, átfogóbb programnak a része" - közölte.

Bajnai Gordon arra nem válaszolt, hogy milyen arányú támogatást vár a szocialistáktól, és arra sem, hogy a teljes válságkezelő program hány milliárd forintos kiadás-csökkentést jelent.

Bajnai Gordon Lendvai Ildikó frakcióvezetővel érkezett a Képviselői Irodaházhoz. A szocialisták pártelnökjelöltje nem válaszolt újságírói kérdésekre.

A frakcióülésre tartó szocialista képviselők többsége nem kívánt nyilatkozni. Akik ezt mégis megtették, támogathatónak nevezték Bajnai Gordon várható intézkedéseit.

Az MTI úgy tudja, a kormányfőjelölt a frakcióülésen hangsúlyozta: a nyilatkozat csak a "fájdalmas lépéseket" tartalmazza, nem a teljes válságkezelő programot, ezért nincs szó benne például az adócsökkentésről. Kiemelte azt is, hogy a nyilatkozat nem gyengülhet, mert az a válságot erősítené. Mint mondta, az aláírásnak nincs alternatívája, e nélkül nem megy el a kongresszusra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását