2024. május 6. - Ivett, Frida

Tűzoltókat toboroznak

Tűzoltókat toboroztak kedden délelőtt Budapesten. Körülbelül 30 érdeklődő ment el a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságra, ahol szinte mindig vannak üres álláshelyek, így folyamatosan indulnak a kiképzések is. Egy kezdő tűzoltó bruttó bére most 135 és 145 ezer
2007. szeptember 25. kedd 13:06 - Hírextra
Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: kéthetente tartanak ezentúl a parancsnokságon a keddihez hasonló tájékoztatót. Erre azért van szükség, mert sok a jelentkező, csoportonként foglalkoznak velük, így ez csak egyórás elfoglaltság a jelentkezőknek.

A jelölteknek egészségügyi, pszichikai, életkorbeli előírásoknak kell megfelelniük, a kiképzésig ezért jóval kevesebben jutnak el, mint ahányan jelentkeztek. A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság folyamatosan indítja alapfokú tűzoltó kiképzéseit, a napokban is véget ér egy, és októberben már indul a következő - ez lesz idén a negyedik ilyen képzés. Ezeken egyébként nemcsak azok vesznek részt, akik a fővárosban akarnak szolgálatot teljesíteni. A most végző csapatban vannak például olyanok, akik a Paksi Atomerőmű tűzoltói között fognak dolgozni. Aki a kiképzésig eljut, azok általában már nem szoktak kiesni - tette hozzá Kis-Guczi Péter.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon most 1387 "vonulós" tűzoltónak van hely, ezen belül 100 állás betöltetlen, ezért kell folyamatosan indítani a képzéseket. A hiány oka az, hogy viszonylag sokan mennek nyugdíjba, illetve szerelnek le egészségügyi okok miatt - erről korábban Molnár Zsuzsanna, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság humány főosztályának vezetője tájékoztatta a Független Hírügynökséget.

Tűzoltónak az jelentkezhet, aki legalább 18 éves, de legfeljebb 35, feltétel a magyar állampolgárság, büntetlen előélet, és a legalább szakmunkás végzettség. Előnyt jelent a középiskolai érettségi és a "C" kategóriás jogosítvány. Egy kezdő beosztott tűzoltó bére bruttó 135-145 ezer forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását