2024. április 26. - Ervin

Tarlós túllő a célon?

Elhibázottnak tartja Budapest költségvetési koncepcióját az LMP fővárosi frakciója. A főváros nehéz helyzetben van, de nem áll az összeomlás szélén, az elvonások ezért túllőnek a célon – írta közleményében az LMP.
2011. január 13. csütörtök 10:51 - HírExtra
„Budapest pénzügyi helyzete valóban okot ad a körültekintő tervezésre, de semmiképpen sem olyan mértékben, amelyet a jelen koncepció megtestesít. A város fideszes vezetése megszűnésre ítélne számos szociális ellátó szervezetet, oktatási programot, kulturális rendezvényt. A koncepció elfogadása esetén halálra lesz ítélve az ART mozi hálózat, visszaszorul a várostervezés, csökken a fővárosi közszolgáltatások színvonala, gyakorlatilag megszűnik a sport előirányzat, zsugorodik a kisebbségi önkormányzatok támogatása, tovább romlik közparkjaink állapota, megszűnik a fővárosi tervtanács is."

"A jelentős csökkentés ellehetetlenítené a fővárosi hajléktalan-ellátó intézmények működését, így 1100 hajléktalan kerülne utcára. Ez különösen annak fényében botrányos, hogy Tarlós István nemrég még az elmúlt húsz évben kiépült ellátórendszer megerősítését ígérte, amikor
az aluljárókból kiseprűzte az otthontalan embereket” – áll a közleményben.

Az LMP szerint: „Aggasztó a főváros vezetésének gyávasága: még csak koncepció szintjén sem szerepel a 7 éves tervben a dugódíj bevezetése és az abból várható évi több tízmilliárdos bevétel. De ugyanígy elsikkadt az értéknövekedési adó bevezetésének lehetősége, ami ingatlanátsorolás révén a befektetők megadóztatását jelentené. A BKV a kiszervezett reklámfelületek visszavételével ugyancsak nagyobb bevételhez juthatna, ugyanis a bérbeadással befolyó milliárdos bevételekből jelenleg csak elenyésző hányad, havi 50 millió forint kerül a közlekedési társasághoz.”

Az LMP úgy gondolja: „Kiigazításra szükség van, de volna lehetőség a nehéz helyzetbe kerülő területek további támogatására is. Elsősorban az indokolatlanul magas tartalékkeretből kellene mintegy 2 milliárd forintot átvezetni és megmenteni azokat az intézményeket, amelyek a koncepció miatt ellehetetlenülnek.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását