2024. április 28. - Valéria

Világ harcosai, egyesüljetek!

A Hard Rock Magazin értesülései szerint a heavy metal koronázatlan királyai, vagyis a Manowar együttes, március 23-án, nagyszabású koncertet ad a Petőfi Csarnokban, 20 órás kezdettel.
2011. január 10. hétfő 10:30 - HírExtra
A magazin munkatársainak az előadás egyik szervezőjét telefonon sikerült elérniük, aki elmondta, valóban lesz koncert az utolsó simításokat végzik a szervezésen. Bogdán Gomilko szerint azért is érdekes lesz a buli, mert a két angliai dátummal együtt (ahol az egyikre már minden jegy elkelt) mindössze néhány állomásra érkezik Európába a banda és a térségben csak Budapesten lesz Manowar koncert.

Az estére pár napon belül lehet majd jegyet váltani 13.900 forintos áron, amire Bogdán annyit reagált, hogy ez a Manowar menedzsment által megállapított árat már így is sikerült lefaragni, mert az első ajánlatuk 60 euró volt, ami nagyjából 17.000 forintnak fele meg.

Odin harcosai

A Manowar egy amerikai heavy metal/power metal együttes Auburnből, New York Államból. Az 1980-ban létrejött együttest Joey DeMaio basszusgitáros és Ross the Boss gitáros alapította. A zenekar főképp mitológiai témájú (északi mitológia), fantáziadús dalszövegeiről ismert. Emellett dalaik a heavy metal dicsőítéséről is szólnak.

Zenéjükben a heavy metal egy különösen epikus, bombasztikus, kórusokkal teli formában szólal meg. A zenekar az epikus metal előfutára (különösen az Into Glory Ride album-1983) és vezére is egyben, de a power metalra is döntő befolyással voltak. 1984-ben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a leghangosabb élő koncertet adó zenekar - 129.5 decibel, megdöntve ezzel a Motörhead korábbi rekordját.

2008-ban újabb világrekordot döntöttek Bulgáriában, mint a leghosszabb heavy metal koncertet adó zenekar, ugyanis több mint 5 órás műsort adtak. Míg az Egyesült Államokban nem tartoznak a mainstream sztárzenekarai közé (noha itt is erős kultuszuk és széles sikereik vannak) addig Európában, Japánban, Ausztráliában és Észak-Amerikában az egyik legnépszerűbb heavy metal zenekarnak számítanak. Több mint 10 millió lemezt adtak el.

A Manowar általában Európában, Dél-Amerikában (különösen Argentínában és Brazíliában) és Japánban szokott fellépni.Az együttes figyelemre méltó módon dolgozik a háttérmunkálatok során is. A felvételeket és az elosztást is ők irányítják. Minden szál az együttes kezében fut össze. Eric Adams énekes szerint ennek két oka van. Egyrészt, mert korábban a zenekar pénzügyileg igazságtalan bánásmódban részesült, másrészt így tudják csak biztosítani a legmagasabb minőségi termelést.

Az együttes kiadója a Magic Circle Music más együttesek albumait is kiadja, náluk jelennek meg a Rhapsody of Fire és a HolyHell albumai is.

2009-ben kiadtak egy kétlemezes albumot, Thunder In The Sky címmel, amin a FATHER cimű dalt 16 nyelven felénekelte Eric Adams, köztük magyarul is.

All heil brothers! Március 23-án találkozunk!
Forrás: Hard Rock/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kapor tyütyü
2011. január 10. 11:54
E
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását