2024. március 29. - Auguszta

Rekordszámú amatőr a filmfesztiválon

Két hét múlva a Sundance filmfesztivál huszonhat olyan újdonsült rendezőt is bemutat, akik filmjükben nem tettek mást, csak lefilmezték egy hétköznapjukat. Az amatőrök művei egy profinak köszönhetően alkotnak most egy nagy egészet.
2011. január 7. péntek 11:00 - HírExtra
Két hét múlva mutatják be Los Angeles-ben a „Life in a Day” című művet, mely betekintést enged abba, hogyan is telik huszonhat különböző ember napja a világ más-más részein. A projekt egyik szervezője, az egyik vezető videós portál arra kérte látogatóit, hogy 2010 július 24-én  vegyék fel kamerára, mit is csinálnak egész nap.
 
A pályázatra végül 192 különböző országból összesen 4500 órányi anyag érkezett be. A művek feldolgozása és egy filmmé kovácsolása fél évet vett igénybe a két rendező, Ridley Scott és Kevin Macdonald számára. Az ő nevük mellett természetesen fel fog tűnni az összes pályázó neve is, méghozzá ugyanúgy rendezőként.
 
Így elmondható, hogy rekordszámú filmrendező mutatkozik be idén a Sundance filmfesztiválon. A rendezvény szervezője huszonhatot meg is hívott közülük, hogy a premier mellett tegyék tiszteletüket a sajtótájékoztatón is.
 
A bemutató másnapján a film elérhető lesz a You Tube-on is, huszonöt felirattal.
 
„A Life in a Day működése rendkívül inspiráló volt számomra és a csapatom számára is, akik velem együtt nézték végig a 4500 órányi anyagot. Minden nap legalább húsz új lehetőséget vetettünk fel a végső koncepcióra. A tudásnak, és a rengeteg jelentkező odaadásának hála egy erőteljes, energiával és érzelemmel teli filmet sikerült elkészítenünk.”

Forrás: Reuters
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását