2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyár a Lánchídon

A klasszikus muzsika jegyében telik a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat szombati és vasárnapi programja: a Corvinus Quartet, a Brass in the Five, a Prohászka Quartet, Con Brio Fagott Trió mellett Sarantis Mantzourakis buzukiművész, valamint Radics Ferenc
2008. augusztus 8. péntek 10:52 - Hírextra
A Corvinus Quartet szombat délutáni koncertje a Lánchíd budai hídfőjénél köszönti a látogatókat, majd a Magyarországon született, görög származású Sarantis Mantzourakis buzukiművész Brahms magyar táncaival, Mozart g-moll szimfóniájával és a Török indulóval szórakoztatja a közönséget. Az előadó hat- és nyolchúros buzukin játszik.

Az Union Rézfúvós Kvintett a régi zenétől a romantikán át napjaink zenéjéig szólaltat meg népszerű darabokat, a szombat esti koncerten az érdeklődők hallhatnak operettet, dzsesszt és dixie muzsikát is. Tömösközi László ütőhangszeres hangversenye igazi csemegének számít: a művész az Amadinda Ütőegyüttes tanítványaként tűnt fel először a koncerttermekben, ahol hamar kiderült, hogy generációjának talán legtehetségesebb tagja, koncertje este 9 órakor kezdődik a budai hídfőnél.

A híd pesti oldalán, a Roosevelt téren a Brass in the Five szórakoztatja a publikumot szombaton délután 4 órától, a programban egyebek mellett Bach g-moll fúgája és Luther Henderson The Saints, Hallelujah darabjai hallhatók. A hat férfi énekes alkotta UniCum Laude Énekegyüttes hangversenyén ritkán hallható, különleges darabok szólalnak meg, így a reneszánsz egyházzene és a madrigálok legszebbjei mellett a kortárs zene is helyet kap.

 Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes vezető prímása este 7 órakor kezdődő koncertjén zenésztársaival Liszt, Brahms, Monti, Dinicu, Hacsaturján műveinek feldolgozását adja elő. A szombati programokat a Quattrocelli csellókvartett hangversenye zárja a pesti hídfőnél Király László Ostinato ongherese című darabjának ősbemutatójával, Klengel és Kodály műveivel.

A Clark Ádám térnél a Royal Fanfare Ensemble változatos zenei programja nyitja a vasárnap délutáni hangverseny-kavalkádot: repertoárjukon Verdi, Weber, Bach, Mozart, Joplin és Bernstein művei is helyet kapnak. A Sturcz Quartet előadásában a közismert klasszikus daraboktól a könnyed szórakoztató zenén át a kortárs zene egyes darabjai is megszólalnak, majd a Prohászka Quartet szórakoztatja a közönséget Mozart műveivel. A Con Brio Fagott Trió közismert klasszikus, dzsessz és szórakoztató művek fagottra hangszerelt változatát adja elő.

A pesti hídfőnél vasárnap délelőtt 11 órától a Szeleburdi Meseszínház előadása, a Kuglóf király udvarában című darab várja a gyerekeket, délután a Dunakeszi Koncertfúvósok hagyományos és kortárs darabokat, népszerű musicalátiratokat, könnyűzenei számokat adnak elő, majd a 17 tagú vegyeskar, az Aula Kamarakórus szórakoztatja a publikumot spirituálék, népdalfeldolgozások, madrigálok, motetták és kortárs szerzők műveivel.

A pisztráng című darabot mutatja be Méhes Csaba hegedűművész. A Voce d,Amore Klarinétzenekar koncertje zárja a hétvégi programsorozatot, a koncertmester Rumy Balázs lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását