2024. április 23. - Béla

Orbán szerint nem koncentrálták túl

Ha úgy látjuk, hogy a médiatörvény gyakorlati magvalósulása során bármilyen politikai aggály igazolódik, készek vagyunk azokat orvosolni - jelentette ki Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével közös sajtótájékoztatóján.
2011. január 7. péntek 15:03 - HírExtra
A miniszterelnök közölte: a médiatörvény európai minőségét illetően úgy gondolják, a bizottság a megfelelő jogi vizsgálatok elvégzése után "mindannyiunkat megnyugtató jogi szakvéleményt" ad arról, hogy a vita alatt álló jogszabály az EU-s elvekkel, bevett jogszabályi megoldásokkal összhangban van-e, vagy sem.

"Biztos vagyok benne, hogy Magyarország számára diszkriminációmentes jogi véleményt fognak elkészíteni" - mondta, hozzátéve, mindent megtesznek, hogy a médiatörvény körüli vita ne nehezítse a magyar EU-elnökséget.

Nem hoztunk létre semmilyen túlkoncentrált hatalmat - jelentette ki a magyar médiahatósággal kapcsolatban Orbán Viktor. A magyar médiahatóság jogosítványai semmivel sem haladják meg más EU-s tagállamok médiahatóságainak jogosítványait - mondta a miniszterelnök.

Ha az EU jogi értékelése azt mondja, a magyar médiahatóság jogköre koncentráltabb, mint az EU többi tagállamában, "akkor természetesen azt mi meg fogjuk fontolni, és változásokat eszközölünk. De biztos, hogy ilyet nem fognak mondani, mert tényszerűen nem ez a helyzet" - hangsúlyozta Orbán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását