2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem lesz rendkívüli ülés?

Nem valószínű, hogy lesz rendkívüli parlamenti ülésnap január 17-én a médiatörvény ügyében.
2011. január 6. csütörtök 16:41 - HírExtra
az ellenzéki pártok közül csak az 58 fős MSZP-frakció támogatja a 15 frakciótagot számláló LMP ebbéli kezdeményezését, a házszabály pedig a képviselők egyötödének támogatásához köti az ülés összehívását.

A Jobbik közölte: nem támogatják a rendkívüli ülést. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kezdeményezés kapcsán azt mondta: semmilyen körülményről nem tud, amely rendkívüli parlamenti ülésezést tenne szükségessé.

Az LMP csütörtökön jelentette be, hogy rendkívüli országgyűlési ülésnap összehívását kezdeményezi január 17-re a médiatörvény általuk legkritikusabbnak tartott rendelkezéseinek módosítása érdekében.

A szocialisták csütörtök délelőtti sajtótájékoztatójukon jelezték, partnerek abban, hogy a legrövidebb időn belül összehívják a parlament rendkívüli ülését. Kormos Kata, az MSZP szóvivője az MTI-nek elmondta: a szocialisták a médiatörvénnyel szembeni nemzetközi tiltakozás miatt szükségesnek tartják a parlament rendkívüli ülésének összehívását.

A Jobbik ezzel szemben közleményben tudatta: nem támogatja az LMP által kezdeményezett rendkívüli ülést, "mivel az pótcselekvés". Szerintük ugyanolyan kapkodást jelentene, mint az új médiatörvény megalkotása volt, ráadásul a Fidesz még az Európai Unióval kíván tárgyalásokat folytatni, nem áll készen a törvénymódosításra - írták.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását