2024. május 4. - Mónika, Flórián

MÚOSZ: függeszék fel a médiatörvényt!

Elkerülhetetlennek tartja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), hogy az Európai Unió vizsgálatának lezárultáig függesszék fel a médiatörvényeket.
2011. január 6. csütörtök 17:55 - HírExtra
Ebben úgy fogalmaznak, hogy a MÚOSZ messzemenő helyesléssel nyugtázza Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát, hogy "amennyiben az Európai Unió szükségesnek tartja", megtörténik a "széles körben éles kritikával, elutasítással" fogadott médiatörvények felülvizsgálata.

Az írásban annak a meggyőződésüknek adnak hangot, hogy az uniós észrevételek alapján - amennyiben az érdemi változások a szakmai egyeztetéseket és a társadalmi párbeszédet követően történnek - Magyarországon is érvényesülhetnek a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság európai normái, az európai "játékszabályok".

Mindezek alapján a MÚOSZ - mint fogalmaznak - magától értetődőnek, egyben az Európai Unió vizsgálatának lezárulásáig elkerülhetetlennek tartja "a nyilvánosság és a média szabadságát korlátozó, egymással összefüggő törvények hatályának felfüggesztését".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását