2024. május 2. - Zsigmond

Magyar-Szlovák megyei együttműködés

A magyar-szlovák régióközi kapcsolatok előnyeinek érvényesítésével szeretnék erősíteni Brüsszelben a visegrádi 4-ek jelentőségét, politikai súlyát - mondta Vladimír Bajan, a Pozsonyi Önkormányzati Kerület elnöke, miután aláírta a Győr-Moson-Sopron megyei
2008. április 24. csütörtök 17:42 - Hírextra
A Győr megyei önkormányzat részéről Szakács Imre elnök látta el kézjegyével a dokumentumot. A megállapodást öt évre szólóan hosszabbították meg. Az eddigiekben a kapcsolatokat döntően a kulturális és az idegenforgalmi területre fókuszálták, a továbbiakban bővíteni kívánják az együttműködés területeit.

Ennek fontosságát Szakács Imre abban látja, hogy közösen lépnek fel a két régió érdekeiért. Példaként említette az észak-déli nemzetközi közlekedési folyosó fejlesztését, amely Pozsony és a Nyugat-Dunántúl számára egyaránt kedvező lenne.

Vladimír Bajan a sajtótájékoztatón közölte: a kétoldalú kapcsolatok esélyt adnak arra, hogy az uniós alapokra közösen pályázzanak.

A pozsonyi politikus kitért arra, hogy szlovák részről támogatnák az M15-ös főút autópályává fejlesztését. Ennek eredményeként a Pozsony-Győr-Bécs alkotta háromszöget autópálya kötné össze.

A Pozsonyi Önkormányzati Kerület elnöke felvetette, hogy szeretnék megvalósítani a kerékpárút-hálózat összekötését a határok mentén. Az osztrák kerékpárutakhoz és a nagyszombati kerület kerékpárútjaihoz történő csatlakozással több mint 900 kilométer hosszú úthálózat jöhetne létre.

A projekt megvalósulását megítélése szerint segítheti, hogy Magyarország és Szlovákia is a schengeni övezethez tartozik. Bízik abban, hogy az elgondolást az osztrák partnerek is támogatják - tette hozzá Vladimír Bajan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását