2024. április 29. - Péter

Szemüvegek, ajándékba

A magyar optikusokat tömörítő Opticnet nevű egyesülés "Szemléletjavító Szalont" nyitott Budapesten április 15-én. A néhány órás akció keretében a Kézenfogva Alapítvány száz értelmi fogyatékos és halmozottan fogyatékos ember - újonnan kapott szemüvegében -
2008. április 15. kedd 15:35 - Hírextra

Azt szerették volna ezzel demonstrálni a szervezők és az adományozók, hogy a nem fogyatékos emberek is képesek alkotni, a szépet meglátni.

Az egyesülés országszerte közel 10 millió forint értékben adományozott szemüveget a rászorulóknak. A Budapesten adományozott száz szemüveg mellett vidéken további 400 szemüveg kerül a rászorultakhoz.

A szemüvegkereteket és a szemvizsgálatokat az Opticnet tagok az ország különböző pontjain, az általuk kiválasztott szervezetnek ajánlották fel. Ezek között nyugdíjas otthonok, kisegítő intézmények egyaránt megtalálhatók voltak. Az ezer szemüveglencse a Hoya Lens Hungary Zrt. adománya.
Ezzel egy időben az egyesülés felhívást intézett a magyar lakossághoz, hogy tanulják meg másképp látni a fogyatékkal élő embereket.

A "villámalkotásokból" kiállítás nyílik május elsején Budapesten az 56-osok terén, a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el kampányának nyitó rendezvényén, Ha az én szemüvegemmel látnál címmel.

Amint Kalmár Judit, az alapítvány koordinátora az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában hangsúlyozta, az Opticnet kezdeményezése "a tudatlanság, a nemtörődömség, az előítéletek és a félelem" következtében kialakult társadalmi tényezők megváltoztatására irányul, arra, hogy elfogadjuk sérült embertársainkat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását