2024. május 3. - Tímea, Irma

Az USA tárgyalásokat kezdeményez

Magas rangú amerikai képviselők érkeznek a héten a Közel-Keletre, hogy felújítsák a béke megteremtése érdekében tett erőfeszítéseiket Izrael és a palesztinok között - közölte Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő.
2011. január 3. hétfő 16:56 - HírExtra
A felek között a szeptemberi újrakezdés után azért szakadtak meg tavaly a közvetlen béketárgyalások, mert Izrael nem volt hajlandó meghosszabbítani a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepek építésének tilalmát. Netanjahu azt mondta, hogy Dennis Ross, az amerikai elnök közel-keleti tanácsadója és más amerikai tisztviselők érkeznek a térségbe a héten.

Az izraeli miniszterelnök beszámolt arról is, hogy a héten Egyiptomban találkozik Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel. Mint pártjának, a Likud párt képviselőinek kijelentette: "Célunk egy, a biztonság megerősítése, a béke megteremtése".

A kormányfő korábban a parlament külügyi és védelmi bizottságában ismételten azzal vádolta a palesztinokat, hogy akadályozzák a béketárgyalásokat. Azt hangoztatta:" nem a (zsidó) telepek jelentik a problémát, hanem a palesztinok készsége arra, hogy zsidó államként ismerjék el Izraelt".

Mahmúd Abbász palesztin elnök még pénteken úgy nyilatkozott: elvárja Washingtontól, hogy tegyen többet az izraeli telepek építése ellen, a palesztin vezető egyben e telepek építésének leállítását követelte a béketárgyalások újrakezdésének feltételeként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását