2024. április 19. - Emma

Az MSZP üdvözli

Az MSZP üdvözli, hogy Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője lemondott főpolgármester-helyettesi tisztségéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról - közölte Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja.
2011. január 3. hétfő 16:47 - HírExtra
Trippon Norbert közleményében úgy fogalmaz: pártja arra bíztatja "a többi álláshalmozó kormánypárti képviselőt is", hogy kövessék Pesti Imre példáját, hiszen a kétharmados parlamenti felhatalmazás bizonyosan nem azt jelenti, hogy a kormánypárti politikusok kétharmadának legalább két-három állást kell betöltenie.

Pesti Imre közölte: hétfőn mondott le mandátumáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről, január 1-jei hatállyal, mivel a kormánymegbízotti tisztség összeférhetetlen az önkormányzati pozíciókkal.

Orbán Viktor miniszterelnök karácsony előtt nevezte ki a január 1-jével létrejövő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal vezetőjét, így Pesti Imrét a fővárosi kormányhivatal élére. A kormányhivatalokkal kapcsolatos, novemberben elfogadott törvény szerint a kormánymegbízott nem lehet a többi között helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, főpolgármester-helyettes, így az összeférhetetlenség miatt Pesti Imrének le kellett mondania minkét pozíciójáról.

Pesti Imre a Fidesz-KDNP listájáról jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe az októberi helyhatósági választáson, helyére a jelölőszervezet 30 napon belül jelölhet új képviselőt. A politikust a közgyűlés Tarlós István főpolgármester javaslatára október 15-i alakuló ülésén választotta meg az egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását