2024. április 19. - Emma

Kiürítették a washingtoni kongresszust

Ki kellett üríteni a washingtoni kongresszust szombaton rövid időre, mert egy utasszállító engedély nélküli berepült az amerikai főváros feletti tiltott légtérbe.
2011. január 2. vasárnap 12:44 - HírExtra
A hatóságok azért döntöttek a törvényhozás irodáinak kiürítése mellett, mert a washingtoni Ronald Reagan repülőtérre tartó egyik repülőgéppel megszakadt minden rádiókapcsolat, s az már a Capitolium-domb irányába tartott a tiltott légtérben.

Emiatt F-16-os vadászgépeket is riadóztatták az Andrews légi bázisról, helyi idő szerint szombaton kora délután. A Piedmont Airlines 4352. számú járata a dél-karolinai Hilton Headből érkezett Washingtonba, amikor a főváros közelében a légiirányítók elvesztették a rádiókapcsolatot a géppel.

Röviddel később lefújták a riadót, mert helyreállt a rádiókapcsolat a Piedmont Airlines gépével, s az rendben leszállt a Fehér Háztól alig három kilométerre délre fekvő Ronald Reagan repülőtéren.

Az amerikai légügyi hatóságok vizsgálják, mi lehetett a zavar oka a rádiókapcsolatban, s a járat pilótáit is kihallgatták már.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását