2024. április 20. - Tivadar

Copy Con keményen beszólt

Elgondolkodtató lemezzel jelentkezett a magyar reggae színtér fenegyereke, Copy Con; az Irónia a fiatal előadó harmadik stúdióalbuma.
2010. december 26. vasárnap 12:40 - HírExtra
Magyarországon az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak a reggae-ben, pontosabban a műfajhoz kapcsolható stílusokban, a skában és a dancehallban utazó zenekarok, előadók. A Ladánybene 27 egykori "úttörése" után a Pannonia Allstars Ska Orchestra, az Irie Maffia és a szolnoki származású Copy Con (eredetileg Pintér Gábor) is masszív közönséggel rendelkezik.

"Nemzetközi színtéren történt egy robbanás a kilencvenes évek közepén, ami elsősorban a jamaicai Sean Paul befutásához kapcsolódott. A hangzás kicsit poposabb, mint a hatvanas-hetvenes évek reggae-je, talán ezért lettek az emberek nyitottabbak a stílusra Magyarországon is" - fogalmazott Copy Con.

Az Irónia Copy Con harmadik stúdióalbuma a Szolnok City (2005) és A nép hangja (2007) után.
"Visszatekintve az első lemezem mókásabb volt, olyan számokkal, mint a Mona Lisa. A nép hangja inkább forradalmi hangulatú, a mostani meg talán elgondolkodtató, a szövegek kevésbé politikusak. Az alapgondolat a sötét és a fény kapcsolata, az irónia valójában önirónia" - fejtette ki Copy Con, akit jó ideje egy tehetséges fiatalokból álló héttagú háttérzenekar, a Freedom Fighterz kísér. Mint mondta, korábban egyedül is fellépett, de a zenekarral sokkal több lehetőség van a koncerteken improvizálni.

Copy Con elmondta, hogy a szerzői kiadásban megjelent Irónia anyagával a tervek szerint jövőre fognak turnézni, esetleg más zenekarokkal együtt. Az album borítóját, és a belső rajzokat, festményeket is Copy Con készítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását