2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagy Feró: Csabié az érdem!

Vasárnap lezárult az X-Faktor, melynek Vastag Csaba lett a boldog győztese. Nagy Feróval beszélgettünk, hogy miként élte meg mentoráltja sikersztoriját, illetve az elmúlt hónapok kemény munkáját.
2010. december 21. kedd 12:32 - Kancsár Edina
Nagy Feró
Nagy Feró 1946. január 14.–én született Letenyén. Énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, ezenkívül „A nemzet csótánya.” Nagy Feró a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett üzemmérnöki diplomát. Népszerűségét fokozta a „Garázs” című rádióműsor, melynek műsorvezetője volt 1987-től.

Ebben az évben Állami Ifjúsági Díjjal tüntették ki. A Musica Hungarica fesztivál munkatársa, szervezője. A kilencvenes évek elején Nagy Feró a Rockkalapács című tévéműsor műsorvezetője. 1992-től a Magyar Rockszövetség társelnöke. 1998 és 2002 között a Pannon Rádió, jelenleg a tatabányai Forrás Rádió Rockforrás című műsorának társműsorvezetője.
Tegnap lezárult az X-Faktor. Milyen érzés, hogy a te mentoráltad győzött?

Nyilván óriási öröm számomra, hogy Vastag Csaba győzött. Az meg, hogy ehhez nekem is volt valamennyi közöm, még nagyobb öröm. Csabával eléggé összenőttünk az elmúlt hónapokban, kicsit már olyan mint ha ő is a gyerekem lenne.

A műsorban ígérted, hogy ha vége lesz a show-nak, hatalmasat buliztok majd együtt. Ez megtörtént?


Meg bizony, reggel ötig tartott. Az RTL-en belül rendeztek egy nagy bulit és ott iszogattunk rendesen.

Elég jól sikerülhetett, ha hajnalig tartott.

Nagyon jól sikerült, sőt időnként még jobban is, mint kellett volna. (nevet) Mindenki nagyon jól érezte magát.

Mennyire érzed egyébként Vastag Csaba győzelmét a sajátodnak?

Az érdem mindenképpen Csabáé. Megpróbáltam őt lelkileg felkészíteni és végig hittem benne, de a teljesítményt ő tette hozzá. De ha valaki igazán hitt abban, hogy Csaba megnyerheti ezt a versenyt, az én vagyok. Tegnap a műsor során már egyre biztosabb voltam a győzelmében…

Mikor ott álltunk a „bíróság” előtt és belékapaszkodtam, mondtam is neki, hogy: „Nyugi, képtelenség, hogy ezt nem mi nyerjük”. Szerintem most jobb volt Csabi, annak ellenére, hogy hihetetlen erős ellenfele volt. Nikolas jó barátja, emiatt nehéz is volt feldolgoznia, hogy legyőzte őt.



A műsor után azt nyilatkozta Csaba, hogy nem hiszi el, hogy megnyerte… Egyszerűen nem tudta felfogni, hogy ezek a dolgok vele történnek. Hogy érzed: az este folyamán tudatosult benne a győzelem?

Szerintem el kell telnie egy kis időnek ahhoz, hogy feldolgozza a sikert. Nekem viszont egyszerű volt feldolgoznom, mert végig erre készültem. Mondhatnám azt is, hogy biztos voltam a győzelmében. Még akkor is, amikor ő nem volt magában annyira biztos.

Ez egy nagyon kimerítő időszak volt a versenyzők és a zsűritagok számára is. Lesz most lehetőséged egy kicsit pihenni?

Most ebben a pillanatban nem, mert hamarosan következik a Sportcsarnokos buli. A két ünnep között pedig nekem is lesz három koncertem, szóval nem lesz túl sok szabadidőm. De ez egy teljesen más fajta munka, mint amit eddig csináltam… A koncertezés nem olyan fárasztó. De azért januárban szeretnék elmenni síelni.

Az elmúlt hónapok, nektek (mentoroknak) is az X-Faktorról szóltak. Milyen érzés hogy vége lett: nem fog hiányozni?

Még csak egy nap telt el, nem igazán tudatosult bennem, hogy vége. Most még csak annyit érzek a dologból, hogy újra ráérek, fel tudom venni a telefont és tudok beszélgetni az emberekkel. Érzésre egyelőre még jó, hiszen sorra telefonálnak a barátaim és fogadom a gratulációikat. Bár ez Csaba érdeme, nem az enyém. És szeretném, ha ez mindenkiben tudatosulna.

Milyen visszajelzéseket kaptál a műsor során a szereplésedről?

Nagyon jókat. A lehető legőszintébben próbáltam részt venni ebben a műsorban. Úgy gondolom, ez sikerült, mert a visszajelzések erről árulkodtak. Számomra nagyon pozitívan jött ki ez a szereplés. Sokan mondták nekem, hogy nem gondolták volna, hogy ilyen érző szívű ember vagyok. Ezen mindig elcsodálkoztam, mert nem kötelező egy rockernek folyamatosan állatnak lennie. (nevet)

Továbbra is nyomon fogod követni a mentoráltjaid pályafutását: illetve ha szükségük van rá, segítesz még nekik?

Ha igénylik, akkor igen, de nem szeretnék rájuk ragadni. A tapasztalataim azt mutatják, hogy a zsűritagok sokszor rátelepednek a győztesekre és diktálnak nekik… Ha szeretnének, természetesen bármikor felhívhatnak, hiszen mindhárom mentoráltamat nagyon megszerettem (és a többieket is). Ha valamiben a segítségemet igénylék, én állok elébe. De a jövőjüket maguknak kell megtervezniük, nem nekem.

Már csak néhány nap van Karácsonyig. Hogyan készülsz rá?

Még csak most döbbentem rá, hogy mindjárt Karácsony van. Ez a munka annyira lefoglalt, hogy ha hirtelen megkérdeznéd, hogy milyen nap van, azt sem tudnám. Hihetetlen melóval járt ez az egész: sok odafigyelés és energia kellett hozzá… De meglett az eredménye.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását