2024. április 23. - Béla

Ötszáz szovjet film ingyen

A Moszfilm stúdió weblapján több mint 500 szovjet és orosz filmet tett elérhetővé. A honlapon nemcsak megtekinthetjük az alkotásokat, csekély összeg fejében még le is tölthetjük őket. A szolgáltatás teljesen legális és ingyenes.
2010. december 21. kedd 13:40 - HírExtra
A hosszú listán megtalálható több nagy klasszikus és filmművészeti remek is. Az oldal szolgáltatása hétfőtől fog beindulni, a nagy látogatottság miatt viszont már most terhelve vannak a szerverek. A visszajelzések máris pozitívak, több kommentező is újévi ajándékként fogja fel az interaktív mozit.

Pedig a Moszfilm nem ajándékként indította be a projektet, sokkal inkább válaszként a kalózok tevékenységére. A felépítés szerint két formában lesznek megtekinthetőek a műremekek, egyrészt a folyamatosan működő online moziban, másrészt egy archívumból bármikor előhívható bármelyik alkotás. Az online mozi műsoráról az érdeklődő a weboldalon tájékozódhat, ha pedig egy filmet le akar tölteni, annak sincs akadálya. A stúdió a filmek árát a minimális, már-már jelképesnek számító négyszáz forintban határozta meg.

Sok ember azért üdvözölte a projektet, mivel így végre megnyílt az első olyan fórum, ahol jó minőségben és idegen nyelvű feliratokkal lehet megnézni szovjet alkotásokat, köztük jónéhány klasszikust. A regisztrációt sem igénylő oldalon angol, francia és német feliratokkal lehet majd megnézni a szocreál filmeket. Ez már csak azért is nagy szó, mert a tárgyalt filmek bár elérhetők dvd-n, a hivatalos kiadásokon se idegen nyelvű szinkron, sem felirat nem található.

A kivételes és legálisan működő online mozi és filmvásár a musfilm.ru oldalon érhető el. A filmek megtekintése mellett leírhatjuk véleményünket és információkat is olvashatunk a művekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását