2022. szeptember 28. - Vencel

Orbán síkra száll a keresztényekért

Orbán Viktor mindent meg fog tenni a jövőben azért, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást a kormányzati munkában, valamint a magyar politikai életben.
2010. december 19. vasárnap 07:29 - HírExtra
"Hazajöttem" - üdvözölte a kormányfő a kereszténydemokratákat a párt szombati zárt választmányi ülésén tartott köszöntőjében, amelyről a fidesz.hu közölt videofelvételt.

Orbán Viktor a kereszténydemokratákat - megfogalmazása szerint - mint bajtársakat köszöntötte, olyan bajtársakat, akikkel vállvetve küzdötték végig a nehéz nyolc évet, akikkel még éjjeli őrjáratba is bátran el lehetett menni. "Ritka kincs ez a mai időkben" - mondta a résztvevőkhöz szólva a miniszterelnök.

Véleménye szerint a KDNP az elmúlt hatvan év legsikeresebb évét zárja most. Az a gondolat, politika és stratégia, amely a KDNP-t a szövetségre épülő jobboldal ideológiai és szellemi horgonyává tette, teljes sikerre jutott - fogalmazott, hozzáfűzve: "az én krédóm az, hogy együtt vagy sehogy".

Orbán Viktor hangsúlyozta, az ő felfogása a KDNP helyzetét illetően úgy szól, hogy "szövetség vagy elaprózódás", "szövetség vagy felmorzsolódás". A nagypolitika mélyszerkezete, a magyar társadalom karakterrajza, politikai természete ugyanis csak ezt a két lehetőséget kínálja számunkra.

"A szövetségkötés embere vagyok, ezért a KDNP barátja is" - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy mindent megtesz a jövőben azért, hogy a KDNP és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást a kormányzati munkában, valamint a politikai életben.

"Magyarországot nem lehet úgy tönkretenni, hogy mi ha összefogunk, ne tudnánk közösen felemelni" - fogalmazott.

A tanácskozáson Orbán Viktor beszélt a kormányváltás óta elvégzett munkáról is, és példaként említette, hogy "a nemzeti egység akaratából" 90 év után visszaadták a határon túli magyarok állampolgárságát, felére csökkentették a politikusok számát, és lehetővé tették, hogy 2011-től a gyermeknevelés költségei után ne kelljen adót fizetniük a magyar családoknak.

"Arról van szó, hogy a gyermeknevelés költségeit nem veheti el az állam a családoktól (...) és ha önök ebben megtámogatnak bennünket, és segítenek, akkor az önök elnökével közösen ezt a felfogást, ezt a tételt bele fogjuk illeszteni az új magyar alkotmányba is" - mondta.

Közölte azt is, hogy a kereszténydemokraták és a Fidesz együtt megmentették a magyar nyugdíjrendszert és a nyugdíjasok nyugdíját. "A magyar nyugdíjrendszer az összeomlás szélén állott. Ukrajna közeli állapotok kopogtattak az ajtón"; az a jövő fenyegetett, hogy a most nyugdíj előtt álló emberek úgy mennek el nyugdíjba, hogy nem tud a magyar állam nyugdíjat fizetni nekik - vélekedett.

A jövő év sem lesz könnyű - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Meg kell alkotni Magyarország új alkotmányát, be kell indítani az Új Széchenyi Tervet - sorolta, kitérve a magyar EU-elnökségre is, amellyel kapcsolatban megerősítette: Európa számára sorsdöntő a jövő év.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kizsigerelt
2010. december 19. 10:57
"és lehetővé tették, hogy 2011-től a gyermeknevelés költségei után ne kelljen adót fizetniük a magyar családoknak."
Persze a saját és a milliókat keresők kölkeit tartjuk el a családi adózással, mert senki más nem jár jól vele!!!!
Aljadék, öntelt, ganyé, aki csak kizsákmányolja a munkás embereket!!!!!
Remélem a Jóistentől megkapja amit érdemel a slepjével együtt!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását