2022. december 6. - Miklós

Orbán tovább turnézik

Orbán Viktor miniszterelnök hazánk EU-elnökségre való felkészülése jegyében egyeztetett Mark Rutte holland miniszterelnökkel pénteken, az Európai Tanács ülését megelőzően - tudatta a magyar kormányfő szóvivője.
2010. december 17. péntek 10:43 - HírExtra
A tárgyaláson szó volt az unió jövőbeni bővítésének üteméről és az uniós költségvetés előkészítéséről - közölte Szijjártó Péter. Az uniós állam-, illetve kormányfők brüsszeli kétnapos tanácskozása - amelyen Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli - péntek délután zárul.

A kormányfő tárgyalt Angela Merkel német kancellárral is. A megbeszélés központi témája volt a februári energiaügyi csúcstalálkozó "remélt sikere", a romastratégia megalkotásának fontossága, valamint az európai válságkezelő mechanizmus hatékony működtetése. Orbán Viktor a találkozón beszámolt a német kancellárnak arról az "áttörésszerű sikerről", amelyet a magyar és a szlovák gázvezetékrendszer összekötéséről szóló megállapodás jelent - közölte Szijjártó Péter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását