2024. április 19. - Emma

Többletpénzt kapnak a hajléktalanokkal foglalkozó központok

Pluszforráshoz jutnak azok a hajléktalanellátással foglalkozó szolgálatok és centrumok, amelyek heti 168 órában működnek; mindegyik 1,5 millió forintban részesül - mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.
2010. december 14. kedd 17:39 - HírExtra
Mint írják, a tél beköszönte sok ember számára komoly veszélyt jelent, a szélsőséges időjárással szemben azonban a hajléktalanok a legvédtelenebbek. Az elmúlt évek keserű tapasztalata, hogy sok esetben a kihűléses halálesettel végződő tragédiák megelőzhetőek lettek volna egy kicsit több odafigyeléssel, segítséggel - teszik hozzá.

A NEFMI kiemelten foglalkozik a hajléktalanellátással, hiszen pluszforráshoz jutnak azok a szolgálatok és centrumok, amelyek heti 168 órában működnek; mindegyik 1,5 millió forintban részesül - olvasható.

Mint kiemelik, sokat tehet mindenki a segítségre szoruló, fedél nélküli emberek iránt, ha értesítik az ellátással foglalkozó, karitatív szervezetek valamelyikét. E szervezetek feladatai közé tartozik például az utcai szociális gondozószolgálat működtetése hétvégén vagy meghosszabbított munkaidőben; az étkeztetés éjjeli menedékhelyen, valamint gyógyszerek, kötszerek, vitaminok biztosítása szállókon és utcákon élő hajléktalan emberek számára - írják.

Mindezek mellett Budapesten négy, Pécsett, Szegeden, Debrecenben, Veszprémben és Miskolcon pedig egy-egy helyszínnel 24 órás egészségügyi ellátást végző, OEP finanszírozással is rendelkező egészségügyi centrum működik, amelyek hétköznap napi nyolc órában biztosítanak ambuláns háziorvosi rendelést - teszik hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását