2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Hétfő reggel a Jobbik kizárta parlamenti frakciójából Pősze Lajost. Az egykori frakciótagot kizárásának okairól és körülményeiről kérdeztük.
2010. december 13. hétfő 12:25 - Forján-Vass Máté
Mi történt?

Az Új Magyar Gárda követelése
„Az Új Magyar Gárda Mozgalom vezetősége, megdöbbenve látta a hírt, miszerint Pősze Lajos, ismételten a Nemzeti Oldal egy emblematikus szereplőjére támadt. (…) A Gárda nem kíván beleszólni a Jobbik belügyeibe, de ez már nem az. Ezért az Új Magyar Gárda Mozgalom ezúton követeli, hogy Pősze Lajos, esküjéhez híven, adja vissza mandátumát, helyére pedig a Jobbik, egy valóban a nemzetért alázattal dolgozó képviselőt ültessen…”
Kizártak. Ma délelőtt közölte velem az elnökség, hogy múlt hét csütörtökön hoztak egy határozatot arról, hogy visszahívnak a frakció soraiból. Erre azt mondtam: ne szórakozzunk így hétfő reggel. A frakcióülésen előterjesztették a javaslatot, és kizártak.

Indokot nem mondtak, illetve annyit, hogy eltávolodtunk egymástól és máshogy látjuk a dolgokat. Ez egyébként stimmel is.

És mi az a "más"?

Ezt külön nem mondták. Én mondtam utána el, hogy vállalom azt, nem látunk mindent ugyanúgy: nem vagyok hajlandó, egy fröcsögő, rasszista, egyre szélsőségesebb és anarchikusabb jegyeket viselő párttal sodródni.

A pártot nem is a jobbikos tagok mozgatják. Többféle ilyen kör van, akik a Jobbik elnökségét is presszionálják, tudjuk, hogy kik azok, de nem megyek ebbe bele, mert ez messzire vezetne.

Nem volt egy hosszú vita, én közöltem, hogy nem vagyok hajlandó erre a sodródásra. Ezek után jött a titkos szavazás. Azt azért tudni kell, hogy a frakciótagokat ilykor egyesével szokták meggyőzni, megfélemlíteni, de még így is volt hat másként szavazó.

Az Új Magyar Gárda is meglepődött önön?


Az milyen mozgalom? Csak azért kérdezem, mert már annyi van belőlük, hogy nem tudom számontartani.

Mit tervez, mint képviselő a továbbiakban?

Most ki kell ülnöm a frakcióból, és függetlenként folytatni a tevékenységemet. Ezzel nagyobb lesz a mozgásterem, több dologhoz hozzászólhatok, és nem kell egyeztetnem a pártvezetőség, olykor ostoba vétójogaival.

Átül egy másik frakcióba?

Azt nem tudom megmondani, hogy mi lesz fél év múlva. A jelenlegi szabályok szerint hat hónapig függetlenként kell tennem tovább a dolgomat. Azt most még nem tudom, hogy lesz-e olyan párt, ahova átülhetek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fradilaci
2010. december 13. 16:06
Az lmpben már régen megvolt az első fecske!(Ivády)
És ne örüljél kannás a Jobbik napjai eggyáltalán nincsenek megszámlálva!Nagyon is következetesek,Vona nagyon jól vezeti a pártot.Csak a Jobbik,Szebb jövőt!!!
lehet más a kannás bor
2010. december 13. 12:52
Na, megvan az első fecske. Szép lassan kezd szétmállani a párt, majd jönnek a többiek is. Vagyis nem jönnek, hanem mennek. A Jobbik napjai meg vannak számlálva.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását