2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megvan Alföldi utódja

A HírExtra információi szerint közel egy hete eldőlt, ki lesz Alföldi Róbert utódja a Nemzeti Színház élén.
2010. december 11. szombat 18:19 - HírExtra
Lapunk biztos forrásból úgy tudja, Vidnyánszky Attila váltja Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház igazgatói posztján. A kárpátaljai rendező jelenleg a debreceni Csokonai Színház igazgatója és művészeti vezetője, de előtte több színházat is vezetett, és ő alapította a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházat Kárpátalján, Ukrajnában.

Alföldi távozása a kormányváltás óta többször is felmerült. Legutoljára akkor, mikor a Nemzeti igazgatója kis híján odaadta az ország első teátrumát a Budapesti Román Kulturális Intézetnek, hogy ott ünnepeljék nemzeti ünnepüket - mely egyben Erdély elcsatolásának dátuma.

Ez, illetve a több darabján való megbotránkozás vezetett odáig, hogy személye ellen nemrég tüntetést is szerveztek.

A HírExtra információi szerint Alföldi leváltásának időpontjáról jelenleg még folyik a vita.    Szerződése elméletben 2013-ig van.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Balage
2010. december 14. 10:38
Nyereséges? 95%-os nézettség? Ezt honnan veszed? Mert ő azt mondta, nem? A valóság sajnos mást mutat. Mondjuk egy Jég valóban lehet 95%-os, ahol a nézők is a színpadon vannak, ergo durván 150 főt jelent. Vagy mondjuk a Vadászjelenetek, ahol is a volt festőműhelybe befér max 80 fő. Viszont a Parkot 15 előadás után leszedték a műsorról, mivel már alig jöttek megnézni. Néha a János Vitéz is ilyen, és sorolhatnám. Az igazán húzó darabok még mindig a Jordán idejéből valók. Pályázat. No hiszen. Nem véletlen tűnt el anno a Baliko pályázatának a fele. Megrendezett volt az is, a tisztelt Hiller úr és pártjának biznisze. A Bárka nyereséges? Voltál már ott? Mert én voltam még az Alföldi éra alatt és most is. Siralmas az egész, borzalmas műszaki állapotban van a színház. A darabokról meg ne beszéljünk, oda elmennek az ilyen kifacsart művek, de a nemzet színházába nem. Egy valamiben viszont egyetértek. Nem kinevezni kéne Vidnyánszkyt (akár alkalmas rá, akár nem), hanem normálisan megpályáztatni a posztot.
xombaa
2010. december 13. 08:34
Alföldi alatt lett történetében először nyereséges a színház, díjakat nyernek a színészei, rengeteg külföldi vendégjátékra hívják az előadásokat és külföldi vendégjátékokat hív rendszeresen. AZ Operett után ez a legtöbb fiatalt vonzó színház, és itt van a legtöbb premier. 93-95%-os a nézettség, ami nem azt bizonyítja, hogy a "művészete" nem idevaló, hiszen ezt a színházat is simán megtölti. Miről beszéltek??
És nem, nem egy párt nevezte ki Alföldit, hanem nyílt pályáztatás útján, 4 pályázat közül a Minisztérium. Ha elolvastátok volna a pályázatokat, akkor láthattátok volna, hogy a többi pályázat nem volt jobb mint az övé, tehát megérdemelten nyert. Előtte 2 év alatt a Bárkát több tízmilliós veszteségről tette nyereségessé.

Vidnyánszky méltó rá? Milyen alapon? Pályáztatás nélkül?Indoklás nélkül? Aha persze.
ramona
2010. december 13. 07:55
Az a párt, amelyik Alföldit kineveztette a Nemzeti Szinház élére már megszünt, levitézlett, köddé vált.
Alföldi ennek a pártnak teljesitett :
Zagyva filozófiával nevetségessé akarta tenni a magyar kultúrát.
A JÁNOS VITÉZ előadás pedig szégyenletes átértelmezése a daljátéknak. (Az általa rendezett előadásban a magyaroknak a pusztába kell bujdosniuk! - ez a jövő vár rájuk.)
Alföldi Róbert !
Ne csak távozz az igazgatói székből, hanem kérj bocsánatot is, amiért a pusztába szeretnél látni bennünket !
balogGY
2010. december 11. 22:56
Nem a melegsége volt a baj, sőt még nem is a tehetsége - mert az is van neki. Hanem hogy nem való a Nemzeti élére. Ez nem az ő szintje,
TheFallen
2010. december 11. 22:49
Esetleg melegbárban.
ezüstös aranyér
2010. december 11. 18:58
jöhet a jól megérdemelt hűsölés valamilyen pinceszínházban
gizimama
2010. december 11. 18:21
Minél előbb, annál jobb. Vidnyánszky méltó rá.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását