2024. május 6. - Ivett, Frida

Megkapták a díjakat a menhelyek

Közel 10 millió 200 ezer forint adomány gyűlt össze a Pedigree Örökbefogadási Programban, az összeget 5 nyertes menhely között osztották szét.
2010. december 10. péntek 19:29 - HírExtra
A Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület, a Nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány egyenként 2 millió forintot kapott - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az adomány több ezer kisállat ivartalanítása, mikrochipezése mellett menhely-felújítási munkálatokra és megelőzésre is lehetőséget ad.

A MARS Magyarország június 1. és november 30. között minden eladott Pedigree eledel után kilogrammonként 5 forinttal támogatta a menhelyeket, ezen belül október 15. és november 15. között kilogrammonként 10 forinttal. Összesen tízmillió 142 ezer 856 forint gyűlt össze, amelyet a vállalat 10 millió 200 ezer forintra kerekített. A kampányban részt vevő állatmenhelyek pályázatait szakmai bizottság zsűrizte, melynek elnöke a kampány kezdete óta Solti László, a Szent István Egyetem rektora.

A program célja a menhelyen élő kutyák sorsának javítása és a társadalmi szemléletformálás. A website segítségével 2010-ben 1300-zal több kutya talált gazdára tavalyhoz képest. A honlapon található menhelyek száma 37-ről 40-re nőtt, ami a Magyarországon bejegyzett menhelyek több mint 70 százaléka.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását