2024. április 20. - Tivadar

Elfogadták az ütemtervet

Elfogadta a BKV-menetrend felülvizsgálatának ütemtervét, a cég által beterjesztett egységes kritériumrendszer szempontjainak a figyelembevételével, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága szerda délutáni rendkívüli ülésén.
2007. december 13. csütörtök 07:47 - Hírextra

A határozatról a kormánypártokkal együtt voksoló MDF-szavazattal döntöttek. A jövő év március közepéig a cég elkészíti a menetrend (a paraméterkönyv) felülvizsgálatát. A bizottság januártól háromszor tárgyal majd a tervezetről.

Mitus Zsuzsanna (MSZP) kezdeményezésére a kormánypárti többség úgy döntött, hogy az egy hete ez ügyben lefolytatott többórás vitát nem ismétli meg, csak szavaznak. A testület múltkor nem tudott döntést hozni, mivel a teremben lévő ellenzék, Lakos Imre (SZDSZ) elnök szavai szerint, obstrukciójával megakadályozta azt. Az ellenzék nem vett részt a szavazásban, s így határozatképtelenné vált az ülés. Endrédy István (KDNP) jelezte, hogy a kormánypártiak nem voltak elegen ahhoz, hogy biztosítsák a testületi többséget.

Wintermantel Zsolt (Fidesz) sérelmezve az újbóli vita elmaradását, kezdeményezte, hogy az előző ülés óta nyilvánosságra került új, és szerinte ellentmondásos információk miatt ismét tárgyaljanak a paraméterkönyv elveiről.

Ezt a többség elutasította ugyan, de ennek ellenére a bizottság tagjai mégis félórás polémiát folytattak a paraméterkönyvet érintő kérdésekről, a cég működéséről, kommunikációjáról. Az ellenzékiek úgy vélték, hogy a cég által a paraméterkönyv-összeállítás elvei között a jövő évre tervezett több mint 9 milliárd forintos működési hiány csak járatritkításokkal küszöbölhető ki.

Wintermantel Zsolt bírálta a cég kommunikációs tevékenységét, azt, hogy miközben a paraméterkönyv elveiről tárgyal a bizottság, a cég a "kisföldalattin járatritkításokról beszél". Endrédy István kezdeményezte, hogy emiatt január közepéig tekintse át a bizottság a cég kommunikációs tevékenységét. A többség ezt elvetette.

Lakos Imre hangsúlyozta, hogy ő is "visszásnak tart egyes BKV-nyilatkozatokat". Leszögezte, hogy nem helyes, ha a BKV a fővárosi képviselők politikai döntését megelőlegezi, "vagy elhiteti bárkivel, hogy ilyen döntés már van". Aki ilyet tesz, megelőlegezi a márciusban meghozandó politikai döntéseket, "az felelősséggel tartozik a nyilatkozatáért".

Gábor József (MSZP) alelnök emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány idején a BKV nem kapott semmilyen állami támogatást. Úgy vélte, emiatt nincs erkölcsi alapja a Fidesznek arra, hogy támadja a tervezett fővárosi intézkedéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását