2024. május 5. - Györgyi

Nő a sport költségvetése

A kormány a jövő évi költségvetésben több mint másfélszeresére növeli az idei 16 milliárd forintos, sportcélokra fordítható állami keretet - közölte a Miniszterelnökség.
2010. december 8. szerda 17:23 - HírExtra
A közleményben Balogh Gábort, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadóját idézik, aki - mint írják - kiemelten fontosnak tartja, hogy jövőre több költségvetési forrás jut majd az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására.

Hangsúlyozzák: jövőre egyebek mellett elindítják a Puskás Ferenc Stadion és az olimpiai központok felújítását, továbbá nagyobb figyelmet fordítanak a települési közoktatási intézmények sportcélú építményeinek fejlesztésére is.

A kormány célja, hogy az iskolások számára megfelelő környezet álljon rendelkezésre az iskolai testmozgáshoz, valamint a 2011-2012-es tanévtől bevezethetővé váljon a mindennapos testnevelés.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint 2011-ben a versenysport támogatására is több forrás áll majd rendelkezésre a londoni olimpiára való intenzív felkészülés részeként. A versenysport és a szabadidősport "egészséges egyensúlyának" megteremtése érdekében azonban a szabadidősport támogatására szánt források is növekednek majd - mutatnak rá a közleményben.

Hozzáteszik: Balogh Gábor célja még az is, hogy az uniós támogatások között nagyobb arányban jelenjen meg a sport támogatása, a miniszterelnök tanácsadója ezért azt kezdeményezte, hogy a kiemelten fontos sportberuházások közül minél több kerüljön be az Új Széchenyi Tervbe.
Balogh Gábor kiemelten fontosnak nevezte még a Magyarország számára a Norvég Alapból rendelkezésre álló 153 millió eurós támogatást is, amely olyan sportprojekteket támogathat, amelyek mögött belföldi, illetve uniós finanszírozás sem áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását