2024. április 20. - Tivadar

Fölcsuszamláshoz riasztották őket

Ismét földcsuszamláshoz riasztották a miskolci tűzoltóság egységeit szerdán, most a Miskolc, Ibolya utca végén található hegyoldal csúszott meg - tájékoztatta a tűzoltóság szóvivője az MTI-t.
2010. december 8. szerda 14:50 - HírExtra
Bódi Zoltán közölte: körülbelül 20 köbméter föld csúszott le az útra, fákat is magával sodorva, amelyek villanyvezetékekre dőltek. A helyszínt a tűzoltók átadták az áramszolgáltatónak, a fákat ők távolítják majd el.

Mint mondta, erre a területre - hasonló történések miatt - tavasszal már két esetben is kivonult a tűzoltóság.

Rinyu Zsuzsa, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden számolt be arról, hogy vélhetően az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt csúszott meg a föld Miskolc "hegyén", az Avas északi oldalán; a földcsuszamlás házakat egyelőre nem veszélyeztet.
Hozzátette: a történelmi Avason, a Latabár-soron csúszott meg a föld, amely "megindult lefelé". A nemrég épített támfal repedt meg, ez okozta a bajt. A föld mozgását már néhány hete észlelték, az utóbbi napok esőzései gyorsíthatták fel ezt a folyamatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását