2024. április 24. - György

Varga Mihály méltatta a Fidelitast

A Fidelitas fontos partnerszervezete a Fidesznek; a 14 éve alakult politikai-ifjúsági közösség feladata, hogy felkészítse a fiatalokat azokra a változásokra, megújulásra, amelyek előtt Magyarország áll - mondta Varga Mihály.
2010. december 4. szombat 20:06 - HírExtra
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, a Miniszterelnökség államtitkára  - aki ott volt a politikai-ifjúsági szervezet országos választmányának ülésén Székesfehérváron - hangsúlyozta: az oktatási, egészségügyi, munkához jutási és gazdasági lehetőségeket figyelembe véve nem könnyű út áll ugyan a fiatalok előtt, de "sokkal ígéretesebb, mint ami a Fidesz 22 évvel ezelőtti alakulásakor volt".

Mint mondta, míg a rendszerváltozáskor a fiatalok az egyetemről vagy első munkahelyükről kerültek be a parlamentbe, ma ez már intézményesített rendszeren keresztül történhet meg. Az út az ifjúsági szervezettől az önkormányzati képviselőségen, az önkormányzatban, megyei közgyűlésben végzett munkán át vezethet az országgyűlési képviselőségig - sorolta.

A közéletben dolgozó fiatalok azok, akik az ország településein el tudják magyarázni a kormányzati intézkedések fontos pontjait, irányait, céljait - tette hozzá Varga Mihály.

"A párt vezetése fontosnak tartja, hogy a Fidelitas - a többi partnerszervezet mellett - megkapja azt a segítséget, biztatást, amire a munkájának folytatásához szüksége van" - fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Elismerve a politikai ifjúsági közösség munkáját, azt mondta, hogy bár a Fidesz az első nyolcéves országgyűlési ciklusában ért el részeredményeket, de "olyan sikerei nem voltak, mint ma a Fidelitasnak".

Azt, hogy a partnerszervezeti forma eredményes lett, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a fiatalok számára fontos kérdésekben a partnerszervezet által benyújtott parlamenti törvényjavaslatokat támogatta és elfogadta az Országgyűlés többsége - mondta.

A fiataloknak jövőre az egészségügy átalakításának, valamint az oktatási rendszernek a Fidelitashoz tartozó korosztályt nagy mértékben érintő változásainak, továbbá a munkahelyteremtésnek a kérdéseivel kell kiemelten foglalkozniuk. Az utóbbi nagyon jelentős, mert minden negyedik fiatal munkanélküli, s az állástalanok száma kifejezetten magas a pályakezdők között.

Segíteni kell abban, hogy az iskolából kikerült fiatal ne úgy kezdje az életét, hogy nem tud elhelyezkedni - mondta Varga Mihály.

Hozzátette: a változásokat a kormány a jövő érdekében hajtja végre, s kész arra, hogy azokat a Fidelitas segítségét, együttműködését igénybe véve indítsa el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását