2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Eltérő vélemények az egri kórház megmentéséről

Bejegyzett egyesületet kívánnak létrehozni az egri kórház volt "kórházvédő" dolgozói Egerben - közölte kedden az "egri kórházvédő bizottság" elnöke a városban.
2008. november 4. kedd 20:15 - Hírextra
A kezdeményezés célja az önsegélyezés, illetve olyan konferenciák szervezése, ahol egy európai színvonalú betegellátás kialakításának módját vizsgálják - mondta Szabó Pál egy nagygyűléssel egybekötött sajtótájékoztatón.

"Az egyesület részére pedig adományokat várnak egy leendő Markhot Ferenc Kórház megalapítása érdekében" - tette hozzá.Időközben az intézményt működtető HospInvest régióigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy számos nyomát tapasztalták az intézményben az átadás-átvételt megelőző rombolásnak. Ezért a cég feljelentést tett a rendőrségen.

Kosztura László elmondta, hogy legnagyobb károkozást a sürgősségi betegellátó osztályon tapasztalták, ahonnan notebook-ot és orvosdiagnosztikai eszközöket vittek el, a főnővéri szobában található számítógépekről a programokat, adatbázisokat letörölték.

Ugyanakkor olyan esettel is találkoztak, hogy teljes számítógépet tettek a rongálók használhatatlanná.
A "kórházvédők" nagygyűlésén Hegyaljai Judit, a "bizottság" tagja, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének képviselője visszautasította a kórházrombolás vádját.
Egyben megtévesztőnek nevezte a HospInvest azon tájékoztatását, hogy a nyugodt munkakörülmények uralkodnak az intézményben. A szemészet bezárt, a kardiológia nem működik, az intézmény pedig őrző-védők által védett "börtönkórházzá" alakult - vélekedett.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Az "Egri Kórházvédő Bizottság" ugyanakkor azt állítja hogy személyzet hiányában csak "virtuális kórházat" működtethet a HospInvest, vagyis össze fog omlani az ellátás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását