2024. április 25. - Márk

Nem újul meg a Kaposvári Színház

Nem hogy a színház-rekonstrukció befejezésére, de immár az elkezdésére sincs remény jövőre: a kaposvári teátrum épülete nem újul meg a százéves jubileumra, költségvetési forrásból legalábbis aligha - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.
2010. december 2. csütörtök 10:38 - HírExtra
A kaposvári Csiky Gergely Színház hétmilliárd forintos felújítása nem került be a költségvetésbe - erősítette meg a lapnak Heintz Tamás (Fidesz-KDNP), Kaposvár országgyűlési képviselője.
Mint mondta, költségvetési forrásból valóban nem újul meg jövőre a kaposvári színház. Hozzátette: hosszú évek vannak még a ciklus végéig, és meggyőződése, hogy addig sikerül felújítani a Csiky épületét.

A Csiky Gergely Színház felújítását még Schwajda György, az idén tavasszal elhunyt igazgató készítette elő. Az eredetileg 3-4 milliárd forintosra kalkulált beruházásból néhány év alatt 7-7,5 milliárdos lett az áttervezés és az inflációs hatások miatt. A beruházást a tavalyi évad végén kellett volna elkezdeni ahhoz, hogy a színházépület centenáriumán, 2011 októberében bemutatóval avathassák fel az új teátrumot.

A nonprofit kft. nyári pályáztatási időszakra megbízott igazgatója, Kamarell Márta művészeti titkár a régi épületre készítette elő a Schwajda által megtervezett, jelenleg futó repertoárt, Rátóti Zoltán a felújításra készülve vette át a társulat irányítását ősszel. Még érkezése előtt nyáron jelentette be Szita Károly polgármester, hogy Orbán Viktor kormányfő személyesen ígérte meg neki a színház felújítását - írta a megyei napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását