2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vigyázat: napközben hó, este ónos eső várható!

Akár 15 centiméternyi hó is hullhat az ország északi és északnyugati területein, így a fővárosban is szerdán; délután és este inkább ónos esőre lehet számítani - közölte Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
2010. december 1. szerda 10:13 - HírExtra
Már havazik az ország több pontján, a szakember közlése szerint az országon átvonuló mediterrán melegfront miatt a déli és a nyugati területeken délután inkább eső, ónos eső lesz jellemző.

Budapesten napközben 5-10 centiméter hó hullhat, délután és este itt is ónos eső eshet - tájékoztatott a meteorológus.

A hőmérséklet jelenleg mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között van, de ez a következő órákban emelkedni fog. Csütörtökön valamivel kevesebb csapadék várható, ezzel együtt magasabb lesz a hőmérséklet, pénteken megint havazásra és ónos esőre lehet számítani - mondta Bozóki István.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján látható jelzések szerint szerda reggel a várható tartós (többórás) ónos eső miatt narancssárga riasztást adtak ki a Dél-Dunántúlra, valamint az Alföld déli és északi részére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását