2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: nem támogatják a javaslatot

Az MSZP szerint a Fidesz újabb "szájkosár-törvényt" nyújtott be a parlamentnek, ezzel betetőzve a média "gyarmatosítását".
2010. november 30. kedd 18:29 - HírExtra
Lendvai Ildikó, a párt képviselője keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: az új törvényjavaslat most még több hatalmat koncentrál a médiatanács kezébe, és teljessé teszi a közszolgálat meghódoltatását.

A javaslat teljessé teszi a köztévék, a közrádió és az MTI "kézből etetését": míg korábban törvényben rögzített százalékos megoszlás szerint részesedtek a közpénzekből, ezentúl évről évre az Alap vezérigazgatója által irányított Közszolgálati Költségvetési Tanács osztja fel közöttük tetszése szerint a pénzt.

A közszolgálati médiumok a politikai és gazdasági önállóság után a hírműsorok tekintetében elvesztik szakmai önállóságukat is - fogalmazott Lendvai Ildikó hozzátéve, hogy a híradókat, hírműsorokat ezentúl az MTI-ben készítik, ezért a néző, hallgató "mindenütt ugyanazt kapja".

Kitért arra is, hogy a Fidesz a többi rádióra, tévére és egyéb sajtótermékre is ki akarja terjeszteni a hatalmát, ugyanis a "gumiparagrafusok" tetszőleges értelmezésével komoly büntetéseket szabhatnak ki. Megszűnik a panaszbizottság is, helyette a média és hírközlési biztoshoz lehet majd fordulni - sorolta a politikus.

Hangsúlyozta, az MSZP nem támogatja a társadalmi- szakmai egyeztetés nélkül készült javaslatot. Módosító indítványokat ad be és szükség esetén újra az Alkotmánybírósághoz fordul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását