2024. május 6. - Ivett, Frida

Jobbik: elfogadhatatlan a személyre szabott törvénykezés

Elfogadhatatlannak tartja a Jobbik, hogy a kormánytöbbség - mint mondta - a hozzá közel állók kedvéért "személyre szabott" törvénymódosításokat fogad el.
2010. november 26. péntek 12:13 - HírExtra
Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: "az oligarchák" helyzetbe hozása "a legrosszabb, vérbolsevik időket idézi", és végső soron az ország balkanizálódásához vezethet.

A jobbikos politikus példaként hozta, hogy Szász Károly és Sáray Éva - a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének korábbi és jelenlegi, 2004-ben jogellenesen menesztett vezetői - mentesülnek a 98 százalékos különadó hatálya alól. (Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője zárószavazás előtti módosító indítványával kezdeményezte, hogy a különadó alapjából vegyék ki azokat az összegeket, amelyeket bírósági határozatban állapítottak meg a jogviszony 2005. január 1-jét megelőző megszűntetésének jogellenessége miatt.)

Kifogásolta azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnökévé megválasztott Járai Zsigmond fizetését 300 ezer forintról bruttó 1,2 millióra emelnék. Helytelenítette továbbá, hogy a kormánytöbbség törvénymódosítást indítványozott, amelynek alapján a hetvenedik életévét már betöltött Szapáry György, a miniszterelnök főtanácsadója - ha a kormányfő felmentést ad az életkori korlát alól - washingtoni nagykövet lehet.

Z. Kárpát Dániel végül emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP korábban egy alkotmánymódosítási javaslatának pontosítására kényszerült Borkai Zsolt győri polgármester érdekében, akit egy - a fegyveres testületektől leszerelők passzív választójogát öt évig korlátozni szándékozó - kormánypárti indítvány átmenetileg eltiltott volna a politikai tevékenységtől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását