2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt felhívása a képviselőkhöz

Önök, mint az Országgyűlés tagjai arra az Alkotmányra esküdtek fel, amelyet most készülnek lábbal tiporni. Mivel az egészségügyi és a jogász szakma már bebizonyította, hogy alkotmányellenes a saját nemzetével szemben a magánbiztosítók érdekeit képviselő k
2007. december 11. kedd 17:25 - Hírextra
 Ha mégis megteszik, akkor addig adják vissza a mandátumukat, amíg azt a nemzet meg nem vonja Önöktől!

Hiába akarja az Európai Unió és a pénzoligarchia ránk erőltetni az alapjaiban rossz több biztosítós rendszert, Hollandia és Szlovákia kivételével a Gyurcsány-rezsim agyréméhez hasonló TB-modell sehol nem működik a világon. Mindenütt a szolidaritási alapon álló állami részvétellel és önkormányzattal rendelkező közjogi, kötelező társadalombiztosítási rendszer érvényes mind a nyugdíj-, mind az egészségbiztosítás terén. Ahol azonban prédául vetették oda a társadalmat a magánbiztosítóknak, ott pusztulás és nyomor jár a nyomukban: Hollandiában ebbe belebukott a kormány, Szlovákiában pedig most kívánják visszaállítani a régi, szolidaritási alapon álló egészségbiztosítási rendszert. Mindkét államban négyszeresére nőtt a járulékfizetés összege, többszázezer holland maradt egészségügyi ellátás nélkül, mivel képtelenek a megemelt járulékot fizetni. A magánbiztosítók ugyanis a minél nagyobb profit érdekében szűkítik az egészségügyi szolgáltatásaik körét, miközben a táppénzfizetést a munkáltatókra hárítják. Kimazsolázzák maguknak az egészségeseket, az öregektől és a betegektől pedig a már megnevezésében is gyalázatos, aranykézfogásnak mondott végkielégítéssel szabadulnak meg. A Gyurcsány-rezsim ordas hazugságaival ellentétben semmit nem jelent az 50 százalékos állami tulajdon a magánbiztosítókban, hiszen a - TB-Önkormányzat teljes kizárásával - az ügyvitel az idegenek kezében lenne, az igazgatótanácsi tagokat pedig - ismerve az illegitim politikai elit korrumpálhatóságát -, bármikor "hozzá vásárolják" a magánbefektetők. Magyarul: dilettánsok, pénzéhes nyerészkedők döntik majd el, hogy kit érdemes kezelni vagy életben tartani Magyarországon! Az egészségbiztosításból tehát kiszorulna az állami szolidaritáson és önsegélyezésen nyugvó társadalmi szolidaritási elv és csorbulna a lakosságnak az Alkotmány 70/D paragrafusában biztosított, egészséghez való joga. Ezért az orvospárt Dr. Prugberger Tamás professzor álláspontját támogatva, elutasítja a Gyurcsány-rezsim alkotmányellenes és antiszociális "deformját".

Felszólítjuk az országgyűlési képviselőket, hogy akadályozzák meg az újabb gyurcsányi alkotmánysértést vagy mondjanak le azonnal a mandátumukról, hiszen választóikat becsapták, nem méltóak többé a megbízatásukra!

Kiadó: Összefogás Nemzetünk Egészségéért Párt
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását