2024. május 3. - Tímea, Irma

Jobbik: vizsgálnák a rádiós jutalmat

A Jobbik miniszteri vizsgálatot kér amiatt, hogy egy internetes portál információi szerint Such György, a Magyar Rádió nyáron leköszönt elnöke 162 millió forintnyi jutalmat osztott ki távozása előtt - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Pörzse Sándor.
2010. november 22. hétfő 14:50 - HírExtra
A képviselő a listát bemutatva kijelentette, hogy a hírműsorok szerkesztői úgy kaptak összességében 31 millió forintot, hogy "közük sincs az objektív tájékoztatáshoz, közük sincs a közszolgálatisághoz".

Ezt alátámasztandó kitért arra, hogy a Jobbik az Esti Krónika című műsorban 2,02 százalék beszédidőt kapott, míg a párt szóbeli megszólalásai összesen 3,01 százalékot tesznek ki.
Más témára áttérve megismételte, hogy a Jobbik szerint Alföldi Róbert nem alkalmas a Nemzeti Színház vezetésére. Nem tartják elégségesnek, hogy a színház vezetője elnézést kért és végül nem az épületben tartják meg a Budapesti Román Kulturális Intézet megemlékezését.

A képviselő szerint eleve furcsa volt a pályáztatás, amikor Alföldi Róbert elnyerte a posztot, mert - mint mondta - a rivális pályázó anyagának a fele eltűnt, így az akkor az ügyben illetékes Hiller István kulturális miniszter "önhatalmúlag jelölte ki" a színházigazgatót. A politikus emellett döbbenetesnek nevezte, hogy a színház egyik darabjában egy katolikus pap megerőszakol egy fiatalembert.

Egy másik darabban súlyos pedofíliával is találkozni lehet - folytatta, hozzátéve: "mindenki (...) ismeri a botrányos János vitéz előadást, ahol is tulajdonképpen Iluska egy prostituált".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását