2024. május 3. - Tímea, Irma

Uniós pénzből újul meg Fehérvár

Belvárosának rehabilitációjára mintegy 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Székesfehérvár.
2010. november 19. péntek 18:30 - HírExtra
A támogatási szerződést pénteken írta alá Cser-Palkovics András (Fidesz), a város polgármestere és Vereczkey Zoltán, a VÁTI Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A kiemelt projekt keretében több mint 2,1 milliárd forintos beruházással elkészül a város műemlék épületegyüttese, a Hiemer ház III. ütemének rekonstrukciója, megvalósul a Fő utca és környéke rehabilitációja, s elvégzik a belváros egy részén már meglevő macskaköves díszburkolat fugázását - mondta el Cser-Palkovics András.

A Városház tértől a Magyar Király Szállóig díszburkolatot, díszvilágítást kap a Fő utca. Kicserélik a közműveket, új utcabútorokat helyeznek ki, a hotel előtti térre pedig szökőkút építését tervezik. Mivel a Fő utca alatt értékes régészeti leletek lehetnek, egyes részeken régészeti feltárást is végeznek.

A Fő utca megújításával kapcsolatos elképzelések látványterveit közszemlére bocsátották a Tourinform-irodában. A fehérváriak november 26-ig szavazhatnak arra, hogy a bemutatott három koncepció közül melyiknek a megvalósítását látnák szívesen.

A Hiemer ház III. ütemének rekonstrukciójával megújul Székesfehérvár egyik legszebb műemlék épületegyüttese: új városi közösségi teret alakítanak ki, méltó és akadálymentes elhelyezést kap az ország egyik legjelentősebb játékgyűjteménye, a Fehérvári babaház - Moskovszky-gyűjtemény.

A rehabilitációs beruházások előkészítése már megkezdődött, kiválasztották a Hiemer ház III. ütemének kivitelezőjét és a műszaki ellenőrét, s még ebben a hónapban átadják a munkaterületet is.

Rövidesen kiírják a közbeszerzési eljárást a Fő utcai felújítás kivitelezőjének és műszaki ellenőrének kiválasztására is. Ott várhatóan a tavasszal kezdődnek meg, s egy évig tartanak a munkák.

A projekt várhatóan 2012 májusára fejeződik be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását