2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

MDF: Mindenki szégyene a Jobbik

Az MDF szerint a Jobbik megerősödése az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz felelőssége is, mivel hagyták felnőni "ezt a szélsőséges pártot", és további erősödését segítik elő azzal, hogy alacsony európai parlamenti választási részvételre játszanak - közölte Herényi Károly MDF-es politikus csütörtökön az MTI-vel.
2009. április 30. csütörtök 12:26 - HírExtra
A magyar demokrácia szégyene, ahogyan az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ a június 7-i alacsony választási részvételre játszik - írta közleményében a konzervatív politikus.

Véleménye szerint az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz "önös érdekeiket szem előtt tartva azt a Jobbikot segítik be közösen az Európai Parlamentbe, amely ellen a szavak szintjén bátran harcolnak". A Jobbik megerősödése ugyanis az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz felelőssége is - tette hozzá, majd úgy folytatta: ezek a pártok hagyták felnőni ezt a "szélsőséges pártot", s most a választók otthonmaradására építve további erősödését segítik elő; teszik ezt annak tudatában, hogy az alacsony részvétel egyértelműen a szélsőséges pártnak kedvez.

Herényi Károly szerint mindez azért van, mert "az MSZP csakis az alacsony részvétellel tudja majd megmagyarázni totális bukását, ráadásul kapóra jön neki, hogy a gazdasági kérdésekről majd a Jobbikra irányul a figyelem".

Az SZDSZ ugyancsak nyíltan alacsonyra tette a mércét, mivel beérné 200001 liberális szavazóval - írta.

Kiemelte: "a magát csendben meghúzó" Fidesznek szintén nem érdeke a választók magas részvétele, inkább biztosra megy, s megelégszik csakis saját választóinak belső mozgósításával.

Herényi Károly szerint "a Jobbik szégyent hoz Magyarországra és a magyar demokráciára, és ennek megakadályozásában a három cinkos pártnak is hatalmas felelőssége van".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását