2024. május 2. - Zsigmond

Nem lesz két frekvenciája a Klubrádiónak

Azért indult el a Klubrádió a 92,9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázaton, mert jelenlegi - 95,3 MHz-es frekvenciájára vonatkozó - engedélye 2011 februárjában lejár - közölte honlapján a rádió szerdán délután, hangsúlyozva, nem birtokol majd két frekvenciát, az elnyert hullámsávon pedig senkit nem lehet elhallgattatni, mivel azon évek óta egyetlen rádió sem szól.
2010. április 21. szerda 21:15 - HírExtra
Az Országos Rádió és Televízió Testület szerdai ülésén a két szocialista és egy SZDSZ-es delegált szavazatával a frekvenciapályázatban megjelölt 92,9-es frekvenciát a Klubrádiónak ítélte. A frekvenciára a Katolikus Rádió is pályázott. A döntést élesen bírálta az ORTT fideszes és KDNP-s delegáltja, a Katolikus Rádió pedig lesújtva fogadta a hírt.

A Klubrádió közleménye szerint jelenlegi frekvenciájának megújítására már rég ki kellett volna írni a pályázatot, de "már látszott", hogy hiába várnak, a törvényes határidőn belül biztosan nem írják ki a tendert.

Utalva arra, hogy a pályázat eredményének kihirdetése után a KDNP szóvivője, illetve az ORTT fideszes tagja azt közölte, így szeretnék elhallgattatni a pályázaton induló katolikus rádiót, kiemelik, hogy a 92,9 MHz-es frekvencián évek óta egyetlen rádió sem szól, "vagyis elnémítani azon a hullámsávon senkit sem lehetett".

Szándékos félretájékoztatásra vagy nagyfokú tájékozatlanságra vall szerintük annak terjesztése, hogy egyszerre két frekvenciát birtokolhat a Klubrádió, mert - mint írják - a pályázatban az egyik összeférhetetlenségi kritérium az volt, hogy lemond a korábbi frekvencia jogosultságáról az, aki megnyeri a 92,9 MHz-et. A KDNP szóvivője ugyanis szerdán azt mondta - idézik fel -, hogy a Klubrádió megkettőzheti médiaerejét, márpedig ez, mint írják, nem igaz.

Szándékos félretájékoztatásnak nevezik azt is, hogy törvénysértés történt volna a pályázathirdetés idejével kapcsolatban. Éppen az ellenkezője igaz - hangsúlyozzák, emlékeztetetve, hogy a pályázat beadása után hatvan nappal ki kellett volna hirdetnie az eredményt az ORTT-nek. A médiahatóság szerdai határozata "minden idevonatkozó rendelkezésének megfelelt" - áll a Klubrádió állásfoglalásában.

Kitérnek arra is, hogy az elnyert frekvencia birtokosa mentesül ugyan a műsorszolgáltatási díj megfizetésének kötelezettségétől, mivel közműsorszolgáltató lesz, de ez azt is jelenti, hogy "sokkal szigorúbbak az üzleti feltételek, amelyek között működnie kell, vagyis sokkal kisebb lehet csak a kereskedelmi bevétele".

A közleményben úgy fogalmaznak, minden Klubrádió-hallgatónak igazi öröm, hogy a Klubrádió megnyerte a 92,9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot. "Ne aggódjon senki, nem egyik napról a másikra kell áttekerni a rádión a keresőt, a megszokott műsorok a megszokott frekvencián, a 95,3-on, még sokáig szólnak; idejében értesülhet mindenki a váltásról, amikor majd a 92,9 MHz-en lesz hallható a Klubrádió Budapesten és környékén" - írják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását