2024. március 29. - Auguszta

Több férfi látogatja a társkeresőket

A férfiak látogatják többen az internetes társkereső oldalakat - derül ki egy friss felmérésből, amely szerint a naponta mintegy 80 ezer látogatót vonzó oldalakon a nők aránya mindössze 40 százalék.
2010. november 18. csütörtök 11:54 - HírExtra
A gemius/Ipsos online közösségmérési rendszer augusztusi adatai szerint a 4 és fél millió magyar internethasználó közül havonta átlagosan 540 ezren látogatnak társkereső oldalakra.

A felmérésben résztvevő húsz portált egy átlagos napon 80 ezren keresik fel, azaz akik az internetes párválasztást komolyan gondolják, egyszerre több oldalra is regisztrálnak.

A netes társkeresésben a férfiakon túl élen járnak az alacsony iskolai végzettségűek, a fiatal középkorúak, valamint a községekben élők.

A partnerüket interneten kutatók között mindössze 14 százalék a felsőfokú végzettségűek aránya, de ők azok, akik a legelszántabbak, mert a teljes mintában mért idő és kattintások negyede a diplomásokhoz köthető.

A legfeljebb 8 osztályos végzettséggel rendelkezők és a községekben élők a népességbeli arányukhoz képest sokan vannak fent az ilyen oldalakon, de őket az átlag alatti használat jellemzi.

Egy látogató egy hónap alatt átlagosan egy órát tartózkodik és 85 oldalt tölt le a társkereső oldalakon. Amíg az általános iskolát végzettek havonta csak félórát, addig a diplomások közel két órát böngészik ezeket a portálokat. Az oldalletöltések száma is hasonlóan alakul: az alacsony végzettségűek 38, a diplomások 134 oldalt tekintenek meg.

A fiatalok mindössze 40 percet, az 55 év felettiek kétszer ennyi időt töltenek párkereséssel, és ez az oldalletöltések számában is megjelenik: a fiatalok átlagosan 70-szer, az idősebbek 105-ször kattintanak a társkereső oldalakon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását