2024. április 29. - Péter

MSZP: az Ab-t érintő javaslat az eltulajdonításáról szól

Az MSZP szerint az Alkotmánybíróságot (Ab) érintő törvényjavaslat nem szól másról, mint hogy az állam hogyan tudja a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzeket "eltulajdonítani" - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Bárándy Gergely.
2010. november 16. kedd 13:30 - HírExtra
A szocialista képviselő hozzátette, ha az állam ezeket a pénzeket visszafizeti, akkor "nem állami lopást, hanem intézményesített állami sikkasztást valósít meg".

Úgy fogalmazott, hogy a Fidesz frakcióvezetője által benyújtott, az Alkotmánybíróságot érintő törvényjavaslatok jogalkalmazási technikáit a XX. század néhány "demokratikusnak nem nevezhető rezsimje" már alkalmazta.

Mint mondta, ezek arról szólnak, hogy benyújtanak egy javaslatot, amelyet óriási társadalmi felháborodottság övez, majd ezután, a társadalmi szervezetek képviselőivel folytatott egyeztetéseket követően, némi engedményeket tesznek.

Kijelentette, ezzel az a probléma, hogy "egy aljas csapda", mert a kormány két lépést tesz előre és egyet vissza, így több lépcsőben éri el célját. Megjegyezte, hogy ez a visszalépés is csak látszatvisszalépés, mert az Alkotmánybíróság, a pénzügyi tárgyú törvényeket az emberi méltósághoz, az élethez, a vallásszabadsághoz, az állampolgársághoz és a lelkiismereti szabadsághoz fűződő jogok miatt bírálhatja felül.

Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi tárgyú törvényjavaslat viszont elsősorban nem ezeket, hanem a tulajdonhoz való jogot sérti.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását