2024. április 19. - Emma

Titokban gyüjtöttek adatokat Hunvaldról

Valóban volt titkos adatgyűjtés Hunvald Györggyel szemben, annak adatai nyílttá lettek téve, így a nyomozás részét képezik - erősítette meg a Magyar Nemzet hétfői számában megjelenteket a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek.
2010. november 15. hétfő 12:28 - HírExtra
Fazekas Géza elmondta: a napilapban megjelent beszélgetésekről a gyanúsítottak és védőik másolatot kérhettek az iratismertetéskor. Ők ezzel éltek is, a főügyészség pedig digitalizált formában átadta azokat még szeptemberben, illetve október elején.

A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a sajtónak nem az ügyészség adta át a nyomozati iratokat, ők csak az ügy érintettjeinek, továbbá a bíróságnak csatolták be a dokumentumokat.

Kérdésre válaszolva közölte: a Hunvald György és Gál György között elhangzott beszélgetések során konkrét adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy megpróbálnák befolyásolni az ellenük folyó eljárást, illetve magát a nyomozóhatóságot is. A főügyészség ezt az előzetes letartóztatás, illetve annak meghosszabbítására tett indítványai során értékelte.

Azzal összefüggésben, hogy a lap közlése szerint Hunvald György egy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatójával, Zoltai Gusztávval folytatott beszélgetése során arról beszél, hogy "el kéne sikálni" az ügyet, Fazekas Géza azt mondta: más személlyel szemben bűncselekmény megalapozott gyanúja nem merült fel, más személy részéről az eljárás meghiúsítására irányuló törekvés nem volt bizonyítható.

Hunvald György, volt VII. kerületi MSZP-s polgármester a cikk szerint csaknem egy évvel az őrizetbe vétele előtt tudomást szerzett arról, hogy lehallgatják. Azt feltételezte, hogy a szocialista párton belülről eredhet a lehallgatása: 2008. május 7-én jogi tanácsadójával - a napilap írása szerint - egyebek mellett azt közölte: "van egy információm, hogy ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni, mert őnála borul össze minden a fővárosban, és nem akarja, hogy legyen bárki, aki erősebb PR-ban, vagy bármi nála".

Fazekas Géza ezzel kapcsolatban azt mondta: a főügyészség nem tudott információt szerezni arról, hogy Hunvald miként értesülhetett az ellene folyó titkos adatgyűjtésről.

Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke és 23 társuk ellen a múlt héten kedden nyújtott be vádiratot különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Bíróságra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását