2024. június 2. - Kármen, Anita

Bővülő repülőkínálatok Budapestről

Bővül a járatok és a célállomások száma is a Budapest Airport vasárnap kezdődő nyári menetrendjében, a Malév is új desztinációkat kínál, és várhatóan három új légitársaság is megjelenik a reptéren.
2009. március 28. szombat 14:50 - HírExtra
A ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság azt közölte, hogy 36 légitársaság 94 úti célját kínálja a március 29-én életbe lépő nyári menetrend, a lefoglalható ülőhelyek száma az idén 8 százalékkal bővül, és várhatóan járatot indít a reptérről az EuroAir, az Iberworld és a Scandinavian Airlines is. A Malév vasárnaptól 34 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat, a nyári menetrend három új célállomással és sűrűbben közlekedő járatokkal indul. Ennek ellenére a BA nehéz nyári időszakra készül.

Az útvonalhálózat bővítése mellett a Malév kilenc vonalán sűríti járatainak közlekedtetését, valamint a Malév-Aeroflot közös járattal napi kétszeri összeköttetést kínál utasainak Moszkva és Budapest között. Gyakrabban indít járatokat a Malév Hamburgba, Rómába, Zágrábba, Thesszalonikibe, Tiranába, Tel Avivba, Bukarestbe, Helsinkibe és Várnába. Új desztináció Szentpétervár, a romániai Jászvásár, illetve Jordánia fővárosa, Amman.


Idén nyáron is bekerülnek a menetrendbe a népszerű tengerparti nyaralóhelyek, az andalúziai Malaga és az adriai Split. A spanyol városba a Malév gépei hetente kétszer, míg a horvát tengerpartra hetente ötször közlekednek a nyáron.


A Budapestről közlekedő légitársaságok közül számos döntött úgy - közöttük a Malév is -, hogy sűríti járatait, a 2008-as nyári menetrendhez képest gyakrabban repül Ferihegyről. Zágrábba heti tizenhat járat indul, Helsinkibe kilenc, London-Heathrow repülőterére pedig napi négy. Újdonság a Lufthansa Milánóba hetente hatszor közlekedő járata. A Norwegian Air immár Koppenhágába és Stockholmba is repül. Szintén újdonság a Wizz Air madridi és nápolyi járata, emellett a diszkont légitársaság 44 százalékkal bővít a London/Luton-Budapest vonalon.


Európában a gazdasági válság hatására az év első hónapjában átlagosan 10,7 százalékkal csökkent a repülőterek forgalma, és a légitársaságok sorra mondják le repülőgép megrendeléseiket.

Nem csak Európában, de az egész világon romlottak az iparág kilátásai. A nemzetközi légiforgalmi szövetség (IATA) legfrissebb előrejelzése szerint pedig csaknem ötmilliárd dolláros veszteséget halmoz fel az idén a világ légiforgalmi ipara, az előző évi, több mint 8 milliárd dolláros mínusz után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását