2024. május 19. - Ivó, Milán

Hazánkat még nem érte el az új vírus

Továbbra sincs új vírussal fertőzött beteg Magyarországon, a reptéri ellenőrzéseknél nagyjából száz gyanús esetet szűrtek ki - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn újságírók előtt, Budapesten.
2009. május 4. hétfő 14:33 - HírExtra
"Az elmúlt napokhoz képest nincs új fejlemény" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve: naponta több alkalommal kapnak jelentést az Egészségügyi Világszervezettől (WHO), amelynek legfrissebb adatai szerint 800 beteget regisztráltak világszerte, 17 országból. A legtöbb eset Mexikóban és Spanyolországban van.

A Ferihegyi repülőtéren naponta nyolcezer ember halad el a múlt héten felállított infrakamerák előtt, de azoknál sem igazolódott a vírusfertőzés, akiket a kamera kiszűrt vagy akik jelentkeztek az ellenőrző pultnál - mondta Székely Tamás.

A miniszter hozzátette, hogy új vírustörzsről van szó, amely ellen nincs védettsége az emberi szervezetnek, ezért fontos az eddig meghozott intézkedések fenntartása.

Kitért arra: amint a WHO úgy ítéli meg, hogy izolálták a betegséget okozó vírust, azt azonnal megküldik Magyarországnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását