2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tanuljon meg bánni a közpénzekkel!

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrei által megjelölt legjobb önkormányzati pénzfelhasználási gyakorlatokat kívánja terjeszteni az a szemináriumsorozat, amelynek létrehozásáról hétfő Budapesten írtak alá szándéknyilatkozatot az érintettek.
2010. november 15. hétfő 11:28 - HírExtra
Az első szeminárium témája a költségvetési gazdálkodás belső ellenőrzése, de tervezik a pénzgazdálkodás, a változások menedzselése és a vagyongazdálkodás jó példáinak megismertetését is - mondta Domokos László, a kezdeményező ÁSZ elnöke.

Az ÁSZ elnöke elmondta azt is, hogy tervezik a közpénzeket felhasználók más csoportjainak is hasonló szemináriumsorozat szervezését. Például a civil szervezetek, a központi intézmények, vagy éppen a kamarák pénzgazdálkodásának a jó példái is megismerésre érdemesek.

Kósa Lajos debreceni polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke példaként említette, hogy Debrecenből indult az önkormányzat vállalkozói vagyonának holding rendszerben való működtetése, és most már a főváros is hasonlóra készül. A kormány részvétele sem véletlen a jó példák terjesztésében, miután ezekhez lehet igazítani a ma eléggé kusza és ellentmondó szabályozást - tette hozzá az elnök.

Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének a főtitkára szerint amikor kevés a pénz, akkor kell a takarékos gazdálkodást eltanulniuk egymástól a településeknek.

Wekler Ferenc, a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetségének az elnöke pedig arról beszélt, hogy az általa képviseltek szorulnak rá leginkább a jó példára, miután saját erőből nem tudják létrehozni azokat.

A szándéknyilatkozatot az ÁSZ elnöke mellett hat önkormányzati szövetség vezetője, az állam nevében pedig Gulácsy Imola, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kabinetfőnöke írta alá.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását