2024. május 16. - Mózes, Botond

Budakalásznak nem kell a Fidesz

Nem fogadja el a Fidesz hivatalos támogatását a parlament feloszlatására irányuló országos aláírásgyűjtési akcióhoz a kezdeményezést indító Budakalászi Polgári Körök Szövetsége - tájékoztatta a civil szervezet szerdán közleményben az MTI-t.
2008. október 22. szerda 13:20 - Hírextra
A Novotny László szóvivő által jegyzett dokumentum szerint a Fidesz az aláírásgyűjtési akció nagy sikerét látva eldöntötte, hogy a kezdeményezés mögé áll. Ugyanakkor Budakalászon a képviselő-testületbe listán bejutott két fideszes képviselő folyamatosan támadja az aláírásgyűjtést kezdeményező Nemzeti Fórum Egyesület helyi tagjait, kampányhadjáratot indított ellenük - írták.

A szervezet szerint e mögött az állhat, hogy a helyi Fidesz meggyengült, a Nemzeti Fórum Egyesület viszont megerősödött. Úgy fogalmaztak: a rágalomhadjárat ronthatja az aláírásgyűjtés hitelességét, és ezzel hátráltatja az akciót, ahelyett, hogy elősegítené annak sikerét. A nemzeti fórum helyi képviselőinek kérése ellenére a Fidesz felső vezetése viszont nem volt hajlandó a rágalomkampány leállíttatására.

Emiatt az aláírásgyűjtés kezdeményezői úgy döntöttek: nem fogadják el a Fidesz hivatalos támogatását, s továbbra is civil kezdeményezésként folytatják az aláírásgyűjtést. Az aláíróívek összesítése szerint eddig hozzávetőleg 70 ezer aláírást regisztráltak - áll a közleményben.

A budakalászi civil szervezet szeptemberben azért indította el az aláírásgyűjtési akciót, mert megítélése szerint a politikai pártok valójában nem akarnak változtatást, jól érzik magukat a "langyos vízben", ragaszkodnak a sok, személyes előnyt jelentő parlamenti székhez, s csak hangoztatják az előre hozott választás szükségességét, de igazából nem tesznek érte semmit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását