2024. április 26. - Ervin

Lakáj az operában

Bemutatták az olasz Marco Tutino A lakáj című, Robin Maugham novellája alapján írt egyfelvonásos operáját az Armel Operaverseny és Fesztivál döntőjében szombaton Szegeden.
2010. november 7. vasárnap 07:18 - HírExtra
A 2008-ban írt opera cselekménye egy, az 1960-as évek Londonjában játszódó társadalmi tanmese: főszereplője Tony Williams, egy elkényeztetett úri fiú, aki - áldozatul esve lakája cselszövéseinek - rövid idő leforgása alatt totális erkölcsi mélypontra jut. A rafinált férfiszolga, Barrett "unokahúga", Mabel segítségével fokozatosan átveszi az irányítást Tony teljes háztartása és élete felett.

A pilzeni Josef Kajetán Tyl Színház produkciójában - melyet Ludek Golat rendezésében láthat a közönség - három versenyző énekel: Mabelt, illetve Verát a francia mezzoszoprán Camille Dereux, Tony Williamset az amerikai tenor Peter Furlong, a rafinált férfiszolgát, Barettet pedig az orosz bariton Alekszej Bogdancsikov alakítja. A darab negyedik szereplőjét, Sally-t Jana Tetourová, a pilzeni társulat mezzoszopránja játssza.

Marco Tutino - akinek tavaly Vita című egyfelvonásos művét mutatták be az operaversenyen - elmondta: A lakáj komplex és tömör mű, az énekeseket egy kicsi, csupán hétfős zenekar kíséri, így az előadás, a színpadi teljesítmény nagyobb hangsúlyt és figyelmet kap.

A két hétig tartó döntőn tizenhárom énekes verseng a legjobb női és férfi operaelőadói címért, a közönség pedig a legjobb produkciónak járó elismerésről szavazhat az előadásokat közvetítő Duna Televízió és az ARTE Live Web világhálós oldalán. A díjátadó gálát november 17-én rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását