2024. május 5. - Györgyi

Fiatalok tesztelik a lézert

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) kongresszusának szombati döntése értelmében a következő év elejétől csak a juniorok és ifjúságiak UIPM-versenyein alkalmazzák kötelezően a lézeres lövészetet, a felnőttekén egyelőre nem.
2010. november 7. vasárnap 06:58 - HírExtra
A döntés annak függvényében érdekes, hogy Klaus Schormann elnök korábban úgy nyilatkozott, az olimpián már az újítást tervezik használni, márpedig ehhez az érintetteknek is rendszeresen tesztelniük kellene a rendszert. Ráadásul a kvalifikációs sorozat már jövőre elkezdődik, vagyis előfordulhat, hogy egyes versenyzők légpisztollyal jutnak kvótához, míg mások - ha esetleg 2011 végén a UIPM a felnőtteket illetően is a módosítás mellett foglal állást - lézerrel.

A lettországi, rigai ülésen - amint arról a magyar küldöttség az MTI-nek beszámolt - először volt egy szavazás, melynek az lett az eredménye, hogy januártól még nem lesz kötelező a lézeres lövészet, aztán az elnökség minimálisat módosított a javaslaton, és azt terjesztette be, de ezt is leszavazták.

Végül az egyéb pontok tárgyalása közben került terítékre az utánpótlás korúakra vonatkozó indítvány, amit viszont már megszavaztak a küldöttek.

Az augusztusi ifjúsági olimpián, Szingapúrban lézeres pisztolyokat használtak a fiatalok - volt jó és rossz tapasztalat egyaránt -, majd október végén Tatán is zajlott egy felnőtt tesztverseny, szintén vegyes értékeléssel: a fegyverek jónak tűntek, a találatok érzékelése viszont erős napsütésben nem volt teljesen megbízható.

A kongresszuson magyar vonatkozású sportdiplomáciai döntés is volt: Varga Tamást ismét beválasztották a marketing bizottságba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását