2024. május 2. - Zsigmond

Mégis alkotmányozna az LMP

Az LMP az alkotmányos válság megoldása érdekében vállalja, hogy ha a kormányoldal visszavonja a népszavazások és az Alkotmánybíróság jogkörét megnyirbáló javaslatokat, akkor újra részt vesznek az alkotmány-előkészítő bizottság munkájában.
2010. november 4. csütörtök 16:17 - HírExtra
A szövegben úgy fogalmaznak, hogy a Lehet Más a Politika üdvözli, hogy a szakszervezetekkel való egyeztetés után a Fidesz "visszakozik" a végkielégítések különadójának ügyében. Emlékeztetnek arra, hogy korábban az LMP is követelte, hogy a törvényi előírás alapján, alanyi jogon járó végkielégítésekre ne vonatkozzon semmilyen különadó.

Hangot adnak annak a véleményüknek, hogy ezzel azonban nem oldódik meg minden alkotmányos probléma a különadó ügyében, ráadásul továbbra sem lenne lehetőség arra, hogy a különadó a korábbi évek valóban vérlázító végkielégítéseire is vonatkozzon.

Az LMP szerint "egy tapodtat sem lehet engedni a jogállamiságból, viszont sokkal messzebb kellene elmenni az erkölcstelen egyedi végkielégítések visszaszerzése ügyében". Ezért arra kérik a kormányoldalt, hogy fontolja meg azt a korábban benyújtott módosító javaslatukat, amely a munka törvénykönyve módosításával, "jogállami módon teszi lehetővé", hogy az állam a korábbi évekről is visszaperelje a jó erkölcsbe ütköző végkielégítéseket.

Mint írják, ezzel nem csak a különadó ügye, hanem ami ennél is fontosabb, az egész alkotmányos válság megoldódna, így ugyanis "nem lenne szükség az Alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálására".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását