2024. május 4. - Mónika, Flórián

LMP-s alpolgármestere lett Esztergomnak

A fideszes többségű esztergomi képviselő-testület az LMP-s Batyikné Csőke Ágnest választotta alpolgármesterré csütörtöki ülésén; Tétényi Éva független polgármester másik jelöltje Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője volt.
2010. november 4. csütörtök 19:18 - HírExtra
A polgármester az ülés elején szóban ismertette, hogy több száz millió forint hiányzik az Esztergomban született gyermekek támogatására létrehozott Szent Miklós Alapból. Tétényi Éva leszögezte, a bejelentést azért tette, mert a Fidesz levetette a napirendről az alapról szóló tájékoztatót.

Az MTI birtokába került összesítés szerint a Szent Miklós Alapba 2009 harmadik negyedéve óta nem fizette be az önkormányzat a születendő gyermekek utáni 500.000 forintot. Ez a tétel 340 újszülött után 170 millió forint hiányt jelent. Ezen felül hiányzik a "születésnapi kiegészítés" címén járó 22 millió forint, ami 457 fiatalt érint.

A kimutatás egyik sorában továbbá "a banktól kölcsönvett, visszautalásra vár" megjelöléssel 209 millió forint szerepel, azaz a Szent Miklós Alap hiánya eléri a 400 millió forintot.

Tétényi Éva közölte, a későbbiekben részletesen kivizsgálják az alapból hiányzó pénz hollétét, illetve a pótlás lehetőségét, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a volt polgármester, Meggyes Tamás (Fidesz-KDNP) szívesen emlegette gyermekbarát városként Esztergomot, éppen a Szent Miklós Alapra hivatkozva.

A Fidesz-KDNP-frakció az esztergomi faültetésről szóló tájékoztatót is levette a napirendről. Az ügyről a polgármester az ülésen elmondta, a választások előtt az önkormányzat 2010 fát rendelt meg, azokra azonban a jelenlegi helyzetben nincs pénze a városnak, az ültetéshez viszont 209 gödröt már kiástak, amelyekkel kezdeni kellene valamit.

Az alpolgármesterré választott Batyikné Csőke Ágnes társadalmi megbízatásban látja el feladatait, az oktatás és az ifjúságvédelem területén segíti a polgármester munkáját, díjazása 251.000 forint.

Esztergomban az október 3-ai önkormányzati választáson a tíz egyéni választókörzet közül kilencben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek - egyikük Meggyes Tamás volt polgármester -, a tizedikben független jelölt győzött, akit a Fidesz-KDNP támogatott. A testületben az LMP, a Vállalkozók Pártja, az MSZP és a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy-egy helyet kapott.

A polgármesterjelöltek közül Tétényi Éva a szavazatok 64,36 százalékát, Meggyes Tamás 35,64 százalékát kapta.A polgármester az ülés elején szóban ismertette, hogy több száz millió forint hiányzik az Esztergomban született gyermekek támogatására létrehozott Szent Miklós Alapból.

Tétényi Éva leszögezte, a bejelentést azért tette, mert a Fidesz levetette a napirendről az alapról szóló tájékoztatót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását