2024. április 29. - Péter

A Fidesz nem szavazta meg a távhő áfájának csökkentését

A Fidesz hátat fordított a budapestieknek: egyetlen képviselőjük sem szavazott igennel a távhő áfa-csökkentésére - hívta fel a figyelmet kedden Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke.
2009. november 17. kedd 19:53 - HírExtra
Közleménye szerint a Fidesz az, aki átveri az embereket, mert több mint egy éve valóban volt olyan ötlete Tarlós Istvánnak és Orbán Viktornak, hogy csökkenjen a távhő áfája 5 százalékra.

Burány Sándor a fideszes László Tamás közleményére reagált, amelyben a politikus közölte: a Fidesz szerint a távfűtés kapcsán a szocialisták csúnyán átverik az embereket, mert bár az áfa-csökkentés 17 milliárd forintot hagy az embereknél, a fűtéskompenzációra szánt pénzt azonban 55 milliárddal csökkentik.

Burány Sándor felidézi: azt, hogy januártól csökken a távhő áfája, csak a szocialista frakció kezdeményezte a költségvetési szavazásnál. Azonban a Fidesz megszavazhatta volna, ha valóban fontos nekik a budapestiek sorsa. Senki, egyetlen fideszes képviselő sem szavazott igennel az áfa-csökkentésre. A Fidesz ezzel hátat fordított Tarlós Istvánnak, és hátat fordított a budapestieknek is - hangsúlyozta a szocialisták budapesti elnöke.

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes kedden jelentette be: levélben tájékoztatja a 240 ezer távfűtéses lakásban élőt arról, hogy jövőre egy átlagos lakás fűtése 89 ezer forinttal kerül kevesebbe 2008-hoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását